U OPOVU PROBLEMI SA VODOSNABDEVANJEM: Komunalci apeluju da se voda ne koristi za zalivanje pločnika, pranje automobila i slične aktivnosti

J. J. BALJAK

25. 06. 2021. u 19:16

TROPSKI dani su i u opštini Opovo izazvali probleme sa vodosnabdevanjem, zbog povećane i nekontrolisane potrošnje pijaće vode.

У ОПОВУ ПРОБЛЕМИ СА ВОДОСНАБДЕВАЊЕМ: Комуналци апелују да се вода не користи за заливање плочника, прање аутомобила и сличне активности

FOTO: Opština Opovo

U tamošnjem JP „Mladost“ ističu da se poslednjih dana beleži enormna potrošnja i nagli skok neracionalne potrošnje vode za piće, zbog čega apeluju na građane da se ponašaju odgovorno.

- Maksimalni kapacitet u redovnom radu je 53 litre u sekundi, a ovih dana je zabeležena potrošnja od preko 60 litara, što je i dovelo do prekida u vodosnabdevanju u našoj opštini. Bazeni se ubrzano prazne, pa se sistem automatski isključi kako bi se bazeni ponovo napunili – objašnjavaju u JP „Mladost“.

Oni naglašavaju da neracionalnu potrošnju vode predstavljaju navodnjavanje i zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, kao i pranje vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)