SLAVILI I LOMILI NA PLAŽI: Kraj osmog razreda maturanti u Sremskoj Mitrovici obeležili vandalizmom

S. KOSTIĆ

10. 06. 2021. u 06:21

MLADI maturanti proslavljajući kraj osmogodišnjeg školovanja, uništili su novi mobilijar na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici, gde se završavaju radovi pred novu kupališnu sezonu.

СЛАВИЛИ И ЛОМИЛИ НА ПЛАЖИ: Крај осмог разреда матуранти у Сремској Митровици обележили вандализмом

Foto S. K.

Tokom proslave na plaži intervenisala je policije, a posla je imala i ekipa Hitne pomoći.

Odmah sutradan ujutru radnici komunalnog izašli su na teren, kako bi uklonili ostavljeno smeće. Plažu su obišli i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić, koji je saopštio da su prethodnih dana bili koncentrisani na uređenje mobilijara i ostalih rekvizita koji treba da upotpune boravak na gradskoj plaži.

Foto S. K.

- Samo što su se u utorak završili radovi na postavljanju mobilijara, u večernjim satima on je uništen. To su uradili naši maturanti koji su se na nesavestan i neodgovoran način poneli prema imovini, koja je vlasništvo svih građana Sremske Mitrovice - rekao je Jokić, naglašavajući da je dečak kome je pozlilo sada u dobrom stanju.

Kako je rekao, ove godine Gradska plaža pokrivena je sa više od 30 nadzornih kamera, pa su identifikovana svi koji su uništavali imovinu.

- Razgovaraćemo sa njihovim roditeljima. Ovakvo ponašanje ubuduće nećemo tolerisati, o ovome će biti obavešteni svi komunalno-inspekcijski organi koji će preduzeti adekvatne mere u skladu sa svojim ovlašćenjima - naglasio je Jokić. To je bio samo nastavak vandalizma od vikenda.

POSTAVLjANjE PESKA

KUPALIŠNA sezona počinje sutra. Radovi na uređenju plaže privode se kraju, a narednih dana postavljaće se pesak na delu gde će boraviti kupači. Kao i ranijih godina posetioci će imati na raspolaganju besplatni bežični internet, a sadržaj plaže će biti obogaćen još jednom novom teretanom na otvorenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice