KONSTITUTIVNA SEDNICA PRIVREDNOG SAVETA PARAĆINA: U najavi biznis-inkubator

Z. Rašić

08. 06. 2021. u 19:03

POD staklenom kupolom nove zgrade Kulturnog centra u Paraćinu danas je održana osnivačka-konstitutivna sednica Privrednog saveta te opštine, kojom je predsedavao predsednik Vladimir Milićević, a na čiji predlog je za predsednika ovog tela - budućeg udruženja koje će biti registrovano u APR, jednoglasno izabran Miloš Milojević iz cementare „Moravacem“.

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЕТА ПАРАЋИНА: У најави бизнис-инкубатор

Foto: Z. Rašić

U uvodnoj reči Milićević je pojasnio da je privreda za svaku opštinu vrlo bitna, pa i za paraćinsku, između ostalog, jer 33 odsto budžetskih sredstava stiže upravo od poreza na zarade zaposlenih u paraćinskim kompanijama. Formiranje Privrednog saveta koji čine najveći privrednici iz te opštine ima cilj uspostavljanje njihove saradnje sa lokalnom samoupravom, a najvažnije je pokretanje projekta „Paraćinski biznis hab“, o čemu je odluka takođe doneta.

Istakavši da je Privredni savet osnovan da bi komunikacija sa privrednicima bila na višem nivou nego što je bila, Milićević je, između ostalog, naveo da je mišljenje najvećih privrednika vrlo bitno za dalje razvojne planove Paraćina jer oni zapošljavaju, a opštinska kasa se puni i od zarada zaposlenih.

Foto: Z. Rašić

- Naš cilj je da se zaposli što veći broj ljudi u Paraćinu, da se kompanije koje već rade što više razvijaju, a i da dođu nove kompanije sa kojima trenutno pregovaramo, pa da se u narednom periodu promeni privredna slika Paraćina, a i budžet Opštine će biti veći tako da ćemo moći i mi više stvari da uradimo. U novom Kulturnom centru mi osnivamo „Paraćin biznis hab“, biznis-inkubator, odnosno start-ap centar, jednu multifunkcionalnu celinu gde će se mnogi njeni delovi baviti razvojem biznisa kod nas otvaranjem novih firmi, edukacijom. – rekao je predsednik Opštine, najavivši da će kroz biznis-hab svaki privrednik moći da prođe i dobije savete i direktnu pomoć.

Prema njegovim rečima, u novom Kulturnom centru biće mesta i za kulturu. Centar će biti opremljen u najkraćem periodu i krenuti sa radom – zaključio je Milićević i pozvao mlade koji tek počinju da se bave preduzetništvom da se jave „Biznis habu“, jedinom u Pomoravlju, gde će dobiti dragocena iskustva, kancelarije, sredstva za rad i svu podršku.

Aleksandar Milošević, menadžer cementare „Moravacem“, kompanije koja je dobila predsedničku funkciju u Privrednom savetu, pohvalio je incijativu lokalne samouprave za formiranje Poslovnog kluba.

- To je jedna jedinstvena i inovativna ideja u Pomoravskom okrugu, govori o ekonomskoj, političkoj i društvenoj odgovornosti jer važni faktori jedne lokalne zajednice u Paraćinu imaju na jednom mestu priliku da razmenjuju iskustva – naveo je Milošević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)