SAMO JEDAN NOVOOBOLELI: Na lečenu u Gornjem Milanovcu devet pacijenata zaraženih korona virusom

M. B.

02. 06. 2021. u 13:42

ZVANIČNO je saopšteno: na teritoriji opštine Gornji Milanovac, danas je registrovan jedan slučaj zaraze kovidom-19.

САМО ЈЕДАН НОВООБОЛЕЛИ: На лечену у Горњем Милановцу девет пацијената заражених корона вирусом

Foto: M.B.

Na Grudnom odeljenju, sada jedinom od ukupno tri odeljenja „crvene“ zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, leči se devet pacijenata. Srećom, preminulih u toj zoni nema.

Grudno odeljenje je, za sada, jedino postojeće u „crvenoj“ zoni ove bolnice, jer su iz nje izašli Interno i Neurologija.

Po podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, nakon tri uzastopna dana bez ijedne osobe, potvrđene na kovid-19, danas je potvrđen na tu zarazu potvrđen jedan pacijent. Ukupan broj obolelih od te nje, u aktuelnom piku epidemije, ovde je zvanično 3.328.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je 3.328 lica, uz nažalost 121 smrtnu žrtvu.

Od početka imunizacije u ovom kraju, po zvaničnim podacima, do juče je vakcinisano ukupno 14.875 za to zainteresovanih lica, a od njih drugu dozu vakcine primilo 12.011.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)