DVOJE NOVOOBOLELIH: U "Crvenoj zoni" devet pacijenata

Milorad Bošnjak

01. 06. 2021. u 15:45

POVEĆAVA se broj pacijenata na Grudnom odeljenju, od pre nekoliko dana jedinom od ukupno tri odeljenja „crvene“ zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u kojoj se sada leči njih devet – četiri više, nego juče.

ДВОЈЕ НОВООБОЛЕЛИХ: У Црвеној зони девет пацијената

Foto: M. B.

Srećom, preminulih u toj zoni nema. Za sada, malobrojni su i novozaraženi kovidom-19, kojih po podacima Doma zdravlja ima dvoje.

Grudno odeljenje je danas jedino postojeće u „crvenoj“ zoni ove bolnice, jer su iz nje izašli Interno i Neurologija.

- Prema preseku od jutros u osam sati, od devetoro pacijenata, korona virus je potvrđen kod petoro, dva su negativna, dva čekaju rezultate testiranja. U protekla 24 časa primljene su na lečenje tri osobe sa simptomima, koji ukazazuju na moguću infekciju korona virusom, otpuštanja pacijenata na kućno lečenje nije bilo – izjavio je jutros dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Po podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, nakon tri uzastopna dana bez ijednog pacijenta, potvrđenog na zarazu kovid-19, danas je saopšteno, da ih ima još dvoje. Ukupan broj obolelih od te zaraze, u aktuelnom piku epidemije, ovde je zvanično 3.325.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je 3.325 lica, uz nažalost 121 smrtnu žrtvu.

Od početka imunizacije u ovom kraju, po zvaničnim podacima, do juče je vakcinisano ukupno 14.840 za to zainteresovanih lica, a od njih drugom dozom vakcine 11.796.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove