ZA ZELENO VRANJE: Očišćen deo naselja Ledene stene

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

30. 05. 2021. u 12:04

NEFORMALNA organizacija Mladi za Mlade juče je završila svoju prvu akciju ,,Za Zeleno Vranje'' tokom koje su očistili deo naselja Ledene stene. U ovoj ekološkoj akciji učešće su uzeli Vranjanci svih uzrasta, pokreniuti inicijativom mladih ljudi. Najstarija učesnica ima 70 godina i spremna je da pomaže i u nekoj od narednih akcija.

ЗА ЗЕЛЕНО ВРАЊЕ: Очишћен део насеља Ледене стене

Foto: J. Stojković

Mislim da je projekat protekao odlično. Veoma smo motivisani da nastavimo sa radom i nadamo se da će nam se pridružiti još više ljudi. Mislim da je šteta što više ljudi ne želi da se aktivira, barem što se tiče pomoći svojoj sredini kaže - Andrej Stojanović, organizator akcije.

Ljubica Pavlović učesnica akcije kaže da je ovo je bilo jedno jako lepo altruističko iskustvo i kako kaže da može svake nedelje bih ovako pomagala svom gradu i okolini.

Ekološka svest u našem gradu gotovo da ne postoji, što smo mogli i da primetimo tokom čišćenja, tako da su akcije ovog tipa prekopotrebne kako bismo barem malo doprineli u očuvanju okoline u kojoj zivimo. Ceo projekat i sama akcija čišćenja su, po mom mišljenju, bili vrlo uspešni i radujem se da nastavimo sa ovakvim radom, nadam se, sa jos vecim odzivom i na više lokacija  - Selena Kostakiev, organizatorka.

Zbog loših vremenskih uslova na početku akcije odziv je bio nešto manji od očekivanog. Međutim to nije sprečilo ove uglavnom mlade ljude da se upute ka naselju Ledene stene i tamo za nešto više od dva i po sata volonterskog rada đubretom napune 20 kesa zapremine 120 litara  Nažalost tih oko 2.000 litara smeća nije sve, i neočišćena je ostala polovina naselja. To nam pokazuje u kakvom svetu trenutno živimo.

Među đubretom koje je pokupljeno bilo je najviše plastike i zaštitnih maski i rukavica, a pored toga pokupljeno je nebrojana količina kesa, limenki, odeće i obuće, i još puno toga.

Akciju su pomogli JKP Komrad i Bi Voda, a finansijski je pomogla neprofitna organizacija American Councils uz pomoć ambasade SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili