ZARAŽENE DVE OSOBE-ISTO TOLIKO U IZOLACIJI: U Pirotskom okrugu epidemija kao da jenjava

V. ĆIRIĆ

29. 05. 2021. u 12:01

EPIDEMIJA kovid 19, na području Pirotskog okruga kao da jenjava. Na takav zaključak upućuju podaci pirotskog ZZJZ, prema kojima je zaraza registrova kod dve osobe, a isto toliko je u izolaciji, dok je izolacije oslobođeno 8 osoba.

ЗАРАЖЕНЕ ДВЕ ОСОБЕ-ИСТО ТОЛИКО У ИЗОЛАЦИЈИ: У Пиротском округу епидемија као да јењава

Foto: V. Ć.

Na testiranje je poslato 28 sumnjivih uzorka. Ovo su najbljolje brojke od proglašenja epidemije.

Kako navodi pomenuta zdravstvena ustanova, od početka eidemije u okrugu je bilo 5.811 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze, a od posledica zaražavanja preminulo je 247 građana. U pirotskoj kovid ambulanti obavljeno je 62 pregleda od kojih je 15 prvih, a 47 konrolnih.Na lečenju u Opštoj bolnici trenutno je 13 pacijenata.

Do sada je u okrugu vakcinisana 30.271 osoba, a obe doze primilo je 22.939 građana.Jednu dozu primilo je 41,7 odsto punoletnih građana, a obe 32,1 odsto.Obuhvat vakcinisanih u Pirotu je 44 odsto, u Beloj Palanci 40,6 u Dimitrovgradu 39,7 i u Babušnici 32,5 odsto punoletnih.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ procenjuje da je epidemiološka situacija u okrugu i dalje nesigurna i da je potrebno dosledno poštovati sve preventivne mere i odazvati se masovnoj vakcinaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)