ZARAŽENE DVE OSOBE-ISTO TOLIKO U IZOLACIJI: U Pirotskom okrugu epidemija kao da jenjava

V. ĆIRIĆ

29. 05. 2021. u 12:01

EPIDEMIJA kovid 19, na području Pirotskog okruga kao da jenjava. Na takav zaključak upućuju podaci pirotskog ZZJZ, prema kojima je zaraza registrova kod dve osobe, a isto toliko je u izolaciji, dok je izolacije oslobođeno 8 osoba.

ЗАРАЖЕНЕ ДВЕ ОСОБЕ-ИСТО ТОЛИКО У ИЗОЛАЦИЈИ: У Пиротском округу епидемија као да јењава

Foto: V. Ć.

Na testiranje je poslato 28 sumnjivih uzorka. Ovo su najbljolje brojke od proglašenja epidemije.

Kako navodi pomenuta zdravstvena ustanova, od početka eidemije u okrugu je bilo 5.811 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze, a od posledica zaražavanja preminulo je 247 građana. U pirotskoj kovid ambulanti obavljeno je 62 pregleda od kojih je 15 prvih, a 47 konrolnih.Na lečenju u Opštoj bolnici trenutno je 13 pacijenata.

Do sada je u okrugu vakcinisana 30.271 osoba, a obe doze primilo je 22.939 građana.Jednu dozu primilo je 41,7 odsto punoletnih građana, a obe 32,1 odsto.Obuhvat vakcinisanih u Pirotu je 44 odsto, u Beloj Palanci 40,6 u Dimitrovgradu 39,7 i u Babušnici 32,5 odsto punoletnih.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ procenjuje da je epidemiološka situacija u okrugu i dalje nesigurna i da je potrebno dosledno poštovati sve preventivne mere i odazvati se masovnoj vakcinaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih