PETORO NA RESPIRATORU: Na lečenju 40 pacijenata, svi su nevakcinisani

D. N.

27. 05. 2021. u 13:53

U KOVID bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 40 pacijenata sa simptomima koronavirusa i svi su sa područja Braničevskog okruga.

ПЕТОРО НА РЕСПИРАТОРУ: На лечењу 40 пацијената, сви су невакцинисани

Foto: D. N.

Među njima uglavnom je starija populacija i svi su nevakcinisani. Njihova klinička slika kreće se od srednje ka teškoj, a više od polovine njih prima kiseonik.

Na respiratoru je pet pacijenata, dvoje je intubiranih, a troje na neinvazivnoj ventilaciji. Od zdravstvenih radnika, samo kod jednog je potvrđena infekcija Kovid 19 i on je u dobrom stanju.

- Apelujemo na građane da se vakcinišu u što većem broju jer vakcina je dala veliki doprinos poboljšanju epidemiološke situacije. Klinička praksa nam je pokazala da vakcinisani veoma retko završe na bolničkom lečenju i lakše podnose bolest – poručio je Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)