PODNETO 193 ZAHTEVA: Piroćanci očekuju pomoć za sanaciju šteta od poplava

V.Ć.

27. 05. 2021. u 11:04

KOMISIJE za procenu šteta na domaćinstvima od januarskih poplava, završile su popis oštećene imovine još pre više od mesec dana.

ПОДНЕТО 193 ЗАХТЕВА: Пироћанци очекују помоћ за санацију штета од поплава

Foto: V. Ć.

Formirana je kompletna dokumentacija, a podneto je ukupno  193 zahteva za naknadu štete. Zahtevi sa pratećom dokumentacijom prosleđeni Kancelariji za javna ulaganja. Prema rečima Vidojka Panajotovića, pomoćnika gradonačelnika, od Kancelarije se očekuje da formira kriterijume za raspodelu pomoći. Osim pomoći iz pomenute Kancelarije , i gradska vlast će pomoći poplavljenima sa oko 1,5 miliona dinara. Tokom januarskih poplava, pod vodom se našao veliki broj objekata u naseljima Rogoz i Nova Mala, kao i u nekim selima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu