GAS OPET "BUDI" FABRIKU: Sindikat fabrike "Toza Marković" nakon sastanka u "Srbijagasu"

R. Šegrt

27. 05. 2021. u 06:11

FABRIKA "Toza Marković" u Kikindi moći će da nastavi proizvodnju, jer će ponovo dobiti gas, koji joj je, zbog duga od 8,5 miliona evra, isključen 17. maja.

ГАС ОПЕТ БУДИ ФАБРИКУ: Синдикат фабрике Тоза Марковић након састанка у Србијагасу

Foto R. Šegrt

To je dogovoreno na sastanku predstavnika Organizacije nezavisnog sindikata sa rukovodstvom "Srbijagasa" koji je većinski vlasnik. Svih 500 radnika zadržaće sadašnja radna mesta, a proizvodne linije za ponovni rad trebalo bi da se pripreme do polovine juna.

- Na sastanku sa Dušanom Bajatovićem, direktorom "Srbijagasa", dobili smo obećanje da fabrika neće ni u bankrot ni u stečaj, već da će ponovo dobiti gas i da će proizvodnja biti nastavljena. Dostavili smo i plan pokretanja proizvodnje. U toku je remont jedne linije, a kada se to završi potrebno je od 10 do 14 dana da se peći zagreju i proizvodnja nesmetano nastavi. Dali smo i predloge za novi menadžment, a to su ljudi od struke, inženjeri koji već rade i oni koji su bili skrajnuti i duže vreme su na prinudnom odmoru - izjavio je za naše novine Zoran Sredojev, predsednik Organizacije nezavisnog sindikata ove fabrike.

Ostavke su prošlog petka podneli generalni i tehnički direktori Vladimir Ilić i Miroslav Kresoja. U fabrici su ostali finansijski direktor Đorđe Tešin i komercijalni Miodrag Krstin. Svi su funkcioneri i članovi SPS-a. Ostavku je podneo i šef nabavke Dušan Vujović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)