4.2 MILIONA DINARA ZA RAZNE USLUGE: Apatin dobio sredstva za oblast socijalne zaštite

J.L.

26. 05. 2021. u 17:55

OPŠTINI Apatin odobrena su sredstva u iznosu od 4.2 miliona dinara na osnovu ugovora o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti, namenjenim opštinama gde su primanja ispod republičkog proseka.

4.2 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РАЗНЕ УСЛУГЕ: Апатин добио средства за област социјалне заштите

Foto: J.L.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obavezuje ovim ugovorom opštinu da sredstvima mogu da se finansiraju usluge socijalne zaštite iz nadležnosti jedinice lokalne samouprve. Sredstva se dodeljuju u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti i odlukom o pravima i uslugama iz socijalne zaštite donetim od strane jedinica lokalne samouprave, po osnovu stepena razvijenosti Opštine ispod republičkog proseka.

- Sredstva koja smo dobili su veoma značajna za finansiranje usluga socijalne zaštite koja na nivou opštine pružamo u saradnji sa Centrom za socijalni rad – kaže Radovan Đukić, zamenik predsednice opštine. Iz njih ćemo finansirati usluge dnevnog boravka, pomoći u kući, usluge smeštaja u prihvatilištu, kao i ličnog pratioca dece sa invaliditetom, te usluge personalne asistencije koja su dostupna punoletnim licima sa invaliditetom, kao i druge usluge socijalne zaštite u skladu sa potrebama i prioritetima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna