REALIZACIJA INKLUZIVNOG PREDŠKOLSKOG PROJEKTA "S OSMEHOM U VRTIĆ": Delegacija Opštine Odžaci posetila Zrenjanin (FOTO)

B. Grujić

26. 05. 2021. u 15:03

DELEGACIJA Opštine Odžaci, predvođena zamenicom predsednika opštine Dejanom Salaj, posetila je Zrenjanin, u okviru projekta Grada Zrenjanina i Predškolske ustanove Zrenjanin "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje "S osmehom u vrtić", koji ima za cilj da unapredi dostupnost, kvalitet i pravednost predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od rođenja do 6,5 godina, naročito za decu iz socijalno i ekonomski ugroženih društvenih grupa.

РЕАЛИЗАЦИЈА ИНКЛУЗИВНОГ ПРЕДШКОЛСКОГ ПРОЈЕКТА С ОСМЕХОМ У ВРТИЋ: Делегација Општине Оџаци посетила Зрењанин (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

- Zrenjanin sarađuje na ovom projektu i sa drugim gradovima i opštinama, tako da smo 2019. godine imali radnu posetu predstavnika Kruševca i opštine Varvarin, a prošle godine  učestvovali smo u on-lajn horizontalnoj razmeni sa beogradskom opštinom Čukarica - ističe Tatjana Lojović, zamenica direktora Predškolske ustanove u Zrenjaninu, uz napomenu da je tema sastanka razmena iskustva, kako predškolskih ustanova, tako i lokalnih samouprava, na temu inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja i uspostavljanje i poboljšanje saradnje dva grada.

Foto: Grad Zrenjanin

- Projektom je intenzivirano uključivanje dece iz takvih grupa u program predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kroz koji deca uče da isključuju različitosti. Konkretno u Opštini Odžaci, u selima u kojima je pojačana ta aktivnost i gde smo sprovodili akcije, veći broj dece se upisuje vrtić, uključujući i decu romske nacionalnosti, što je korak napred u nekom njihovom obrazovanju. Radimo na inkluziji i nastavićemo aktivnosti, ne bi li povećali stepen obrazovanja dece iz osetljivih grupa - istakla je zamenica predsednika Opštine Odžaci, Dejana Salaj.

Foto: Grad Zrenjanin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)