ĐOKOVIĆA UDARILA NOSTALGIJA ZA SRBIJOM: Monte Karlo ne može da se poredi sa Beogradom! Pitao sam ATP da li se razgovara o vakcini

Novosti online

14. 04. 2021. u 08:53

NOVAK Đoković pred turnir u Monte Karlu dotakao se pitanja vakcinacije tenisera i boravku u Beogradu.

ЂОКОВИЋА УДАРИЛА НОСТАЛГИЈА ЗА СРБИЈОМ: Монте Карло не може да се пореди са Београдом! Питао сам АТП да ли се разговара о вакцини

Foto: AP

Nekoliko puta prethodnih meseci je Novak govorio da mu nedostaje publika kada je igrao pred praznim tribinama.

Srpski teniser je istakao da je sada bogatiji za to iskustvo, ali i da je to uticalo na njega.

„Jeste, u tim dvoranskim turnirima osećao sam demotivisanost, zasićenost. Videćemo hoće li mi pomoći to iskustvo ili neće. Ja ću se truditi da budem pozitivan, da sebe inspirišem da igram nezavisno od toga ima li ili nema publike. Činjenica jeste da je sablasno. Ipak, nisam igrao zvanični meč od Australije i radujem se povratku i takmičenju – odatle ću da crpim energiju i motivaciju, želim opet da se nadmećem s najboljima na svetu“, rekao je Đoković.

Novaku je već 15 godina „teniska baza“ u Monte Karlu, te je istakao da je „poseban osećaj kada možeš da spavaš u svom krevetu, sa svojom familijom, a tenis se igra iza ugla“. Ipak, odlučio je da sve više vremena provodi u prestonici Srbije.

„Sve više sam u Beogradu. I zbog akademije, ali želim više vremena da provodim u Srbiji, želim to i svojoj deci. Ne može ni Monte Karlo ni bilo koji drugi grad da se poredi sa Beogradom i osećajem koji imam kad dođem kući. To je to, to je dom u srcu koji je uvek tu i nezamenljiv“.

Posvetio je pažnju vakcinaciji i otkrio deo razgovora sa jednim od zvaničnika ATP.

„Mnogo je razgovora o toj temi, pitao sam danas jednog tur menadžera razgovaraju li unutar ATP o tome. Aktivno razgovaraju o tome da se vakcinisani igrači liše restrikcija. Takođe, rečeno mi je da, nezavisno od toga, rade na popuštanju restrikcija, tj. da ne bude mehur u zemljama koje to ne zahtevaju. Može se izdržati nekoliko nedelja, ali cele godine su ta pravila – to utiče ne samo fizički, nego psihički i emotivno. Nisam ni ja želeo da igram Majami – ne mogu da prihvatam neke stvari koje ranije jesam, jer želim da budem muž i otac koji je prisutan“, rekao je Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

teniska baza u Monte Karlu

14.04.2021. 09:28

Može on da ima tenisku bazu gde god poželi, jer je dovoljno imućan. Problem je u nečem drugom pa je bolje reći "poreska baza" u Monte Karlu. E sad neko će reći da on zarađuje radeći u inostranstvu. Dobro to je zarada od igranja na turnirima, ali... Gde on to ostvaruje zarade od sponzora, koja u slučajevim odličnih tenisera višestruko premašuje zarade od turnira? Gde on to ostvaruje zarade od prodaje patika, majica i sličnih drangulija sa svojim logom? I onda će za godinu, dve, tri, kad tih zarada nestane, on sav "nostalgičan" da se vrati u Srbiju.