ENDI MAREJ BRANI ĐOKOVIĆA: Novak je do sada trebalo da utiša svoje kritičare

Novosti online

11. 03. 2021. u 16:24

BRITANSKI teniser Endi Marej, veliki prijatelj Novaka Đokovića ističe da mu nije jasno zašto pojedini mediji imaju toliko zla prema srpskom igraču.

ЕНДИ МАРЕЈ БРАНИ ЂОКОВИЋА: Новак је до сада требало да утиша своје критичаре

FOTO: AP

Najbolji igrač sveta je u ponedeljak postao igrač sa najviše nedelja po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste - 311. Pretekao je Rodžera Federera i po tom parametru je postao najbolji teniser svih vremena.

- To je velika pobeda za Novaka. Pokazao je da je i dalje na vrhu tenisa. Osvojiti turnir devet puta je neverovatno dostignuće i već do sada je trebalo da utiša svoje kritičare - rekao je Marej.

Jedno od pitanja upućeno nekadašnjem broju jedan je bilo kako je moguće da "velika trojka" i dalje suvereno vlada svetskim tenisom?

- Kod bilo kog igrača, sve se svodi na miks velikog talenta, mentalne snage, fokusa i odlučnosti da naporno radi. Oni oko sebe imaju dobar tim, koji im zaista pomaže u tome. Takođe, tenis je toliko mentalna igra da iskustvo ima veliki uticaj. U stanju su da igraju protiv mlađih i dominiraju - poručio je Marej, prenosi sajt "Sportskeeda".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024