ON JE ZASLUŽAN ZA NOLETOV OPORAVAK: Čudotvorac magičnih ruku

Đ. S.

17. 02. 2021. u 18:21

SKORO nečujno, bez neke veće pompe se priključio timu Novaka Đokovića u Rimu 2017. i od tada je nezamenjiva karika u lancu brige o zdravlju najboljeg tenisera sveta.

ОН ЈЕ ЗАСЛУЖАН ЗА НОЛЕТОВ ОПОРАВАК: Чудотворац магичних руку

EPA/EFE

Ulises Badio, fizioterapeut našeg teniskog genija je čovek kojem idu najveće zasluge zašto Đoković nije skrenuo sa šampionske putanje u Melburnu. Ali, ko je, zapravo, omaleni gospodin koji nosi plašt heroja iz senke?

Rođen je u Argentini, ali je sa 22 godine otišao u Italiju kako bi se stručno usavršio. Specijalista je za fizioterapiju i vrstan poznavalac akupunkture i kineske medicine, a pre priklanjanja Đokovićevom jatu, radio je kratko u španskom fudbalu, ali i kao deo fizio tima u "Foro Italiku".

- U Rimu mi se obratio za pomoć, a potom je predložio da idem s njim na Rolan Garos. Sada živim između Italije, Beograda i Monte Karla. Singl sam i mogu da mu budem na raspolaganju 24 sata. Ako mi kaže: "Idemo u Šangaj", idemo. To je sada moj posao. Nije mi bilo dovoljno samo da budem fizioterapeut na turniru. Gledao sam sve te vrhunske tenisere i želeo sam da imam puno radno vreme s njima - rekao je pre skoro četiri godine Badio za argentinski "Nasion".

Uz to, imao je presudnu ulogu tokom Novakovog oporavka od povrede lakta koja mu je zagorčala život. Tada je, sudeći po pisanju "Nasiona", puštao Novaku latino hitove kako bi ga oraspoložio, a svoju vrednost je potvrdio i prethodnih dana kada je učinio sve što je u njegovoj moći da pomogne Đokoviću posle povrede mišića u duelu sa Tejlorom Fricom...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna