NOVAK JE ČVRST, IGRAĆE: Neizvesnost oko Đokovićevog nastupa do poslednjeg trenutka

OD organizatora stižu umereno optimistični tonovi, puni nade da će prva zvezda turnira sutra istrčati na teren.

НОВАК ЈЕ ЧВРСТ, ИГРАЋЕ: Неизвесност око Ђоковићевог наступа до последњег тренутка

FOTO: EPA

Sa druge strane, iz tabora najboljeg tenisera sveta se naslućuje strepnja oko nastupa u osmini finala Australijan opena protiv Miloša Raonića, koji bi po programu trebalo da se odigra danas oko 11.

Ali, ni jedni ni drugi nisu uspeli da otklone dilemu koja je zaokupila sve ljubitelje belog sporta i odgovore na pitanje: Da li će Novak Đoković uspeti da prebrodi povredu međurebarnog mišića i nastavi pohod na deveti trofej u Melburnu?

Podsećanja radi, naš as je na meču protiv Tejlora Frica pri vođstvu od 2:0 u setovima proklizao preko natpisa "Melburn" i nepravilno rotirao kuk što je prouzrokovalo jake bolove, zbog kojih je protiv Amerikanca morao da odigra pet setova. Posle toga, ni on nije bio ubeđen da će moći na megdan Raoniću ali je ostavio sve opcije otvorene.

- Nisam siguran da ću uspeti da izađem na teren sa Raonićem. Radiću sve što je u mojoj moći sa medicinskim timom da to ostvarim - rekao je Novak posle meča sa Fricom, a kasnije nije bilo novih oglašavanja niti definitivnih potvrda o njegovom nastupu.

Ipak, nadu da će Đoković na teren, ulio je direktor Australijan opena Kreg Tajli.

- Nadam se da ćemo ga gledati. On je otporan, čvrst momak. Zaključiće o čemu se radi, otići na odgovarajući tretman. Gledao sam ga mnogo puta kako igra ovde, na ovom terenu. Oseća se dobro na njemu, podiže igru, u tome je jako dobar - rekao je Tajli tamošnjim medijima.

Za razliku od njega, znatno opreznija izjava je stigla od Gorana Ivaniševića.

- Nole će napustiti teniski kompleks u Melburnu i van njega uraditi skeniranje povređenog mesta. Nismo sigurni kako će sve ovo da se završi - govorio je Novakov trener za ESPN.

Čitava zbrka oko Đokovićeve povrede odrazila se i na Filipa Krajinovića, koji je završio učešće u trećem kolu porazom od Danila Medvedeva (2:3). Uspeo je Filip u tom meču da stigne zaostatak od 2:0, izbori peti set, ali nije imao snage za potpuni preokret protiv Rusa. Međutim, novinare na konferenciji je više zanimalo njegovo mišljenje o Novakovom stanju, nego o meču sa Medvedevom.

- Pitate me za Novaka i njegov meč? Kako ste to povezali, naša dva meča? Naravno da ću odgovoriti, on je moj dobar i blizak prijatelj, ali čoveče, ja sam sada ovde, izgubio sam meč u pet setova. Izvini, ne razmišljam sad o Novaku. Poslao sam mu poruku posle meča, nadam se da će se oporaviti i pobediti. On je naš heroj, želim mu sve najbolje. Izvinite opet, ali ovde se radi o meni - rekao je iznervirani Filip i dodao da se nada da će na sledećem slemu dogurati i do druge nedelje.

Kada su u pitanju ostali naši učesnici u Melburnu, danas će na teren i Dušan Lajović rano ujutru protiv Saše Zvereva, a ukoliko se desi da trijumfuje ići će na Đokovića u četvrfinalu ako i on prebrodi sve nevolje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije