NOVAK ĆE BITI NA MUKAMA U MELBURNU: Đokoviću preti diskvalifikacija, hapšenje i deportacija iz Australije, ako napravi samo jednu grešku

Tanjug

11. 01. 2021. u 12:26

НОВАК ЋЕ БИТИ НА МУКАМА У МЕЛБУРНУ: Ђоковићу прети дисквалификација, хапшење и депортација из Аустралије, ако направи само једну грешку

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

NAJBOLJI teniseri sveta, po dolasku na Australijan open, provešće dve nedelje u karantinu, a kazne za eventualne prestupe su rigorozne.

Kako prenose brojni lokalni mediji, teniseri će tokom karantina nekoliko puta biti testirani na korona virus, a tu su i pravila o ograničenju kretanja.

Karantin će biti organizovan u Adelajdu, gde će biti najbolje rangirani teniseri i teniserke uključujući i Novaka Đokovića, kao i Melburnu.

Spekuliše se da će karantin u Adelajdu biti manje strog, ali to nije potvrđeno.

U karantinu će teniseri moći da treniraju sa malom grupom, tek posle osmog dana karantina.

Svaki igrač imaće određeno vreme za napuštanje hotela, a svako ko napusti karantin bez dozvole biće automatski kažnjen sa 19.000 dolara.

Takođe, svaki prekršaj bilo kog člana tima biće sankcionisan kao prekršaj tenisera i može doneti i automatsku diskvalifikaciju i oduzimanje zarade, ali i deportaciju, čak i hapšenje prerma lokalnim zakonima.

Dolazak tenisera planiran je sa sedam lokacija – Abu Dabi, Doha, Los Anđeles, Singapur, Majami, Dubai i Antalija, sa ukupno 18 čarter letova.

Australijan open počinje 8. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Bonaparta

11.01.2021. 12:55

Da sam na mestu Ðokovića ne bih ni išao na ovaj GS. Pokazivanje mišića ili ti treniranje strogoće moćnicima koji su sve podredili novcu,samo je trening za "male-obične" ljude. Primenjuju rezon kada njima ovo rade nas će da strpaju u logor,ako tako odluče,a odlučili su. Australija koja je ostrvo i izolovano samo za sebe idealan je opitni centar gde će primeniti sve što imaju nameru da urade prema drugima na kontinentu. SZO je primer svetske vlade koju već duže vreme najavljuju i zagovaraju. Zamislite takve mere u zemlju u kojoj trči,trči,trčiš....... pa naletiš na kengura,a na čoveka posle sedam dana konjskog trka.

ljubo

11.01.2021. 15:05

kad kod nas dolaze australijanci svako ko bude imao ispod niktiju nesto crno naplacivati,ko ima prljave cipele ,ko ne pokaze 10000 dolara i sl. stvari. biti cepidlaka do daske.