PROSTAČKE UVREDE NA RAČUN NOVAKA ĐOKOVIĆA: Britanci zbog ovoga treba da se stide

Novosti online

21. 12. 2020. u 11:35

NAVIKLI smo da strani mediji često loše govore o Novaku Đokovića, ipak Britanci su sada pretarali, otišli su mnogo daleko.

ПРОСТАЧКЕ УВРЕДЕ НА РАЧУН НОВАКА ЂОКОВИЋА: Британци због овога треба да се стиде

FOTO: EPA

Najveći britanski medij "Dejli Mejl" je najboljeg tenisera sveta nazvao "kovidiotom".

Naime, ovaj medij je odlučio da svoje tradicionalne "alternativne sportske nagrade" na kraju godine - upotpuni jednom novom, posvećenom pandemijskoj 2020. godini.

Tako je nagrada "Kovidiot godine" od strane uredništva dodeljena ni manje ni više nego Novak Đokoviću.

Njihovo obrazloženje u tekstu je sledeće:

- Postojalo je nekoliko kandidata za našu najveću nagradu, "Kovidiot godine". Uostalom, svake nedelje se dešavalo da neke sportske zvezde krše pravila o izolaciji zbog korona virusa, a predvodili su ih engleski fudbaleri, uključujući Fila Fodena, Mejsona Grinvuda, Džeka Griliša, Kajla Vokera i Kaluma Hadsona-Odoija. Ipak, nagrada ide u ruke teniske zvezde, svetskog broja jedan, nikog drugog do - Novaka Đokovića. Samo Đoković, čovek koji izaziva deobe (?!), može da zakuca lopticu u sudijino lice, da bude izbačen sa US Opena, a da uspe da mu takvi događaji ne budu ni blizu njegovog najkontroverznijeg poteza godine. A to je kada je Srbin organizovao Adrija turneju na Balkanu, tokom opšte korona-izolacije u junu, zbog čega je dospeo na prvo mesto Kovidiot rang liste. Nije tamo bilo "socijalne distance" u publici, uz to su se pojavili i snimci žurki na kojima su teniseri uživali u čarima noćnih klubova, pa je onda retko koga i iznenadilo što je drugi od četiri zakazana turnira otkazan kada je Kovid pokosio takmičare, uključujući Novaka, čija se i supruga Jelena inficirala. Srećom, svi ti ljudi koji su tamo inficirani uspeli su da se oporave, a Novak Đoković je zbog cele situacije ipak osvojio trofej - stoji u tekstu "Dejli Mejla".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a