NOLE I VIKTOR DOBILI MEDALJE BEOGRADA: Promocija monografije gradskog Sportskog saveza

Novosti online

18. 12. 2020. u 17:04

SPORTSKI savez Beograda povodom 75 godina postojanja promoviše monografiju "Medalje Beograda", a danas je ona uručena najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću i novom selektoru Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktoru Troickom, koji su se uvrstili u promotere.

НОЛЕ И ВИКТОР ДОБИЛИ МЕДАЉЕ БЕОГРАДА: Промоција монографије градског Спортског савеза

FOTO: SSAB

Od početka promocije, prostorije Sportskog saveza Beograda posetili su mnogi sportisti među kojima su: bivši srpski odbojkaš Željko Tanasković, strelci Jasna Šekarić i Andrea Arsović, bivši generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Branko Kovačević, kao i bivši uspešni sportisti Dragan Škrbić (rukomet), Dragutin Topić i Emir Bekrić (atletika), Miloš Mijalković i Mara Kovačević (džudo), Milica Mandić (tekvondo), Mirko Nišović (kajak), Đorđe Višacki i Nikola Stojić (veslanje) i Janko Tipsarević (tenis).

Monografija je osmišljena da bude podsetnik na rezultate naših sportskih velikana, Beograđana ili sportista koji su nekada bili članovi beogradskih klubova i koji su osvajali medalje na Olimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima u olimpijskim sportovima.

- Podstaknuti smo velikim jubilejom Sportskog saveza Beograda, koji predstavlja nasleđe nekadašnje sportske institucije SOFK-a. Drago mi je da ova knjiga nije suvoparnog karaktera, već da kroz interesantnu novinarsku priču predstavlja istoriju beogradskog sporta. U predstojećem periodu sledi drugo, dopunjeno izdanje, kao i izdanje na engleskom jeziku. Ovom prilikom bih se zahvalio Sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda, kao i sponzorima Sportskog saveza Beograda, bez kojih ovo kapitalno delo ne bi moglo da ugleda svetlost dana i ostane u amanet budućim generacijama - rekao je Tomašević.

Nekadašnji atletičar Penić istakao je da je izuzetno ponosan što je inicirao izradu ovog projekta i dočekao da se ta ideja realizuje baš na 75. godišnjicu od osnivanja Sportskog saveza Beograda.

- Beograd je za sva vremena, ovom knjigom i svim statističkim podacima u njoj, povukao granicu između sebe i ostalih urbanih sredina u regionu ovog dela Evrope koje će u odnosu na njega uvek biti provincijalnog karaktera. Pohvale idu i autorima, novinarima Ivanu Cvetkoviću iz Politike i Dejanu Stevoviću iz Sportskog Žurnala. Takođe, želeo bih da se zahvalim sponzorima, kompaniji Sport Time, Abela Pharm i Goodwill i gradskom sekretarijatu za sport. Hvala i živim legendama iz raznih sportova koji su nas posetili i preuzeli svoj primerak. Bilo je sjajno kod Novaka, naš as zrači energijom i ulepšao nam je dan - poručio je Penić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)