VELIKI NOVAK ĐOKOVIĆ: Najbolji teniser donirao skener KBC "Dragiša Mišović"

Đ. S.

17. 12. 2020. u 21:50

HUMANOSTI Novaka Đokovića nema kraja. Najbolji teniser sveta još jednom je kroz rad svoje fondacije koja nosi njegovo ime pomogao srpsko zdravstvo u nesrećno doba korone.

ВЕЛИКИ НОВАК ЂОКОВИЋ: Најбољи тенисер донирао скенер КБЦ Драгиша Мишовић

FOTO: Fondacija Novak Đoković

Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović", Đokovićeva fondacija je donirala najsavremeniji CT aparat vredan 210.000 evra, koji će imati velikog značaja u dijagnostici kovid pacijenata, a juče je uređaj pušten u rad uz prisustvo Novaka i njegove supruge Jelene.

- Svesni smo da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna i da je zdravstveni sistem ne samo naše zemlje, već i čitavog regiona pod velikim pritiskom, zato je neophodno da se ujedinimo i pružimo im podršku. Hvala svim zdravstvenim radnicima što već skoro deset meseci rade u vanrednim okolnostima i vode borbu za sve nas - rekao je Novak, najbolji teniser sveta, prilikom posete "Mišoviću".

LONČAR: HVALA JELENI I NOVAKU

MINISTAR zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, zahvalio se Novaku na donaciji:

- U ime građana Srbije zahvalio bih se Novaku i Jeleni i njihovoj Fondaciji, jer su od početka ove krize učinili mnogo kako bismo lakše prebrodili posledice pandemije. Država Srbija je samo u poslednjih pet godina uložila u razvoj zdravstvenog sistema više nego prethodnih nekoliko decenija. Ali, koliko god da ulažemo, pomoć i podrška društveno odgovornih pojedinaca ili kompanija uvek je dobrodošla. Hvala Novaku što je uvek tu, uz svoj narod, i što se zajedno borimo protiv opakog virusa.

Još otkako nas je korona sve okovala početkom marta, Novakova fondacija je prednjačila u donacijama. Što novčanim, što u opremi, uređajima...

- Od početka pandemije smo pratili stanje na terenu i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja se trudili da brzo reagujemo i pružimo pomoć onima kojima je to bilo najpotrebnije. Sa ovom pandemijom nam je svima postalo jasno koliko je bitno da budemo spremni i opremljeni za sve izazove i nadamo se da će ovaj skener, ali i sva ostala donirana oprema olakšati rad zdravstvenim radnicima i da će dodatno osnažiti naše zdravstvene institucije - istakao je Đoković u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

VELIKA BRITANIJA PRODAJE BOMBE SAUDIJCIMA I NIKOM NIŠTA: Australijanac udario na Vimbldon, pomenuo i zlostavljanje Novaka Đokovića