PROCURELI TAJNI MEJLOVI: Evo šta čeka tenisere u Australiji, ni Novak neće biti izuzet od strogih pravila!

Novosti online

04. 12. 2020. u 22:23

OSTALE nedaće u vezi sa organizacijom prvog Grend slema sezone samo slede redom, jer se pandemija korona virusa prenosi i na početak 2021. i pitanje je kada će usporiti.

ПРОЦУРЕЛИ ТАЈНИ МЕЈЛОВИ: Ево шта чека тенисере у Аустралији, ни Новак неће бити изузет од строгих правила!

EPA-EFE/ANDY RAIN

U takvim okolnostima je izazov organizovati velike turnire, pa će Australijanci biti na osebnom trošku zbog "mejdžorsa" u Melburnu.

Australijan Open treba da počne osmog februara, što je period kada je najčešće već uveliko gotov, a Kreg Tili (izvršni direktor Teniske asocijacije Australije) je navodno poslao igračima mejl u kom ih obaveštava i da ih čeka karantin od dve nedelje.

Sadržina ovog mejla je procurila u javnost i u njemu se kaže da će igračima biti dozvoljeno do pet sati treninga dnevno, pre nego se vrate u hotel do sutradan i tako dve nedelje pred turnir.

- Trebalo nam je malo više vremena, ali izgleda da ćemo moći da održimo AO počev od osmog februara. Igrači će morati u karantin od 15. januara, ali Vlada Viktorije je odobrila posebne uslove za učesnike i saglasila se da moraju da se spreme za Grend slem - navodi se u delu mejla.

Teniseri će morati prvog dana da imaju negativan test na korona virus, a prema planu, slede im još četiri testiranja dok turnir ne počne - trećeg, sedmog, desetog i četrnaestog dana karantina.

Plan je donekle nejasan u delu gde kaže da će igrači posle 14 dana karantina slobodno moći da se kreću po gradu, kao da tu ne postoji mogućnost da bilo gde "zakače" infekciju COVID-19.

Premijer Viktorije Danijel Endrjuz je rekao da će svi igrači, bez obzira na renking i status, morati da prođu isti proces.

To jasno uključuje i prvog tenisera planete Novaka Đokovića, koji je ujedno i rekorder australijskog Grend slema sa osam titula u Melburnu.

Međutim, treba sagledati i troškove svega što se tiče turnira, a veruje se da će za organizaciju svega pred turnir biti potrebno čak 40 miliona dolara.

Zbog toga će i Vlada pomoći održavanje turnira, kako Teniska asocijacija Australije ne bi bila pod prevelikim finansijskim pritiskom.

- Australijan Open je naravno ključni deo našeg sportskog kalendara ali je bitno i da TS Australije nastavi da živi, i svesni smo činjenice da će biti razgovora sa njima u vezi sa time - rekao je Tim Palas iz viktorijanske Vlade.

Vlasti u Australiji će očekivati nešto zauzvrat, ali ne poriču da će rado pomoći organizaciji događaja.

Teniski savez te zemlje je ove nedelje naveo da će Vlada tek potpisati ugovor i finalni plan.

- Australijan Open je teniski turnir u gradu gde vrlo lako može da se pretpostavi da virus mogu da donesu teniseri. Svaki Grend slem se dešava na mestima gde slučajeva korona virusa ima mnogo. Zato smo jedinstveni jer smo izgradili nešto što nema nigde više. I na tom osnovu moramo da čuvamo zdravlje i mislim da ćemo to uraditi - rekao je Danijel Endrjuz, premijer Viktorije.

(TELEGRAF) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)