NOVAKOVA SEZONA DARIVANjA: Najbolji teniser sveta pomaže otvaranje vrtića u srpskim selima

Novosti online

03. 12. 2020. u 12:06

НОВАКОВА СЕЗОНА ДАРИВАЊА: Најбољи тенисер света помаже отварање вртића у српским селима

FOTO: Fondacija Novak Đoković

Fondacija Novak Đoković treću godinu zaredom organizuje donatorsku kampanju “Sezona darivanja", ovaj put sa ciljem da se prikupe sredstva za otvaranje vrtića u selima Vajska i Ljubiš.

Osnivači Fondacije Novak i Jelena Đoković i ove godine dupliraće svaku uplatu, a akcija će trajati do kraja januara.

Prema rečima Jelene i Novaka, osnovni cilj je da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću.

- S obzirom na situaciju sa pandemijom, ove godine prevashodno smo bili okrenuti zdravstvu i kroz naše donacije pokušali smo da pomognemo zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Međutim, naš primarni cilj i dalje je ulaganje u decu i njihovu budućnost. Naša zemlja puna je pravih malih bisera, ali nažalost u manjim sredinama, oni često ne mogu da razviju svoj puni potencijal jer nemaju pristup ranom obrazovanju - izjavili su Novak i Jelena.

Ova godina dodatno je pokazala koliko je važno da deca pohađaju vrtić, naročito u situaciji kada su roditelji prinuđeni da rade od kuće, pa nisu u mogućnosti da se adekvatno posvete deci, poručuje bračni par Đoković.

- Međutim, ne treba zaboraviti da ima i onih koji nemaju mogućnost da idu u vrtić ni u normalnim okolnostima. Zato nam je ove godine cilj otvaranje novih vrtića u selima Vajska i Ljubiš koji će primiti ukupno 105 mališana. Svako od ovih mesta ima svoju posebnu priču, i želimo da ih uz podršku svih onih koji veruju u našu misiju ispričamo celom svetu. Zato smo odlučili da i ove godine dupliramo svaku vašu donaciju - ističu Nole i Jeca.

Svako ko želi da uplati donaciju na sajtu Fondacije može da izabere kom timu želi da donira – timu Vajska ili timu Ljubiš.

Osim ovim putem, za sve korisnike mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara.

Izgradnja i adaptacija vrtića sa ciljem stvaranja bezbedne i podsticajne sredine u kojoj deca mogu da rastu, razvijaju se i uče, jedan je od najvažnijih projekata Fondacije Novak Đoković.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, do sada je rekonstruisano i opremljeno 45 vrtića širom Srbije, pomoć je dobilo više od 30.000 dece, obučeno je 1.600 učitelja/vaspitača i podržano 4.500 roditelja.

Fondacija Novak Đoković zajedno sa njenim osnivačima, Novakom i Jelenom Đoković, u proteklih 14 godina uložila je 13 miliona evra u programe i projekte koji su usmereni na rani razvoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)