RAČUNICA JE JASNA: Da li će se Đoković dodatno pomeriti od Nadala na ATP listi?!

Novosti online

23. 10. 2020. u 19:35

POMALO neočekivani odlazak Novaka Đokovića na turnir u Beču opravdan je poterom za dodatnim bodovima i kreiranjem "osigurača" za prvo mesto na ATP listi do kraja godine.

РАЧУНИЦА ЈЕ ЈАСНА: Да ли ће се Ђоковић додатно померити од Надала на АТП листи?!

FOTO: AP

Najbolji teniser sveta će taj cilj ispuniti sa samo dve pobede u Austriji, a pritom će i izjednačiti rekord Pita Samprasa po broju godina završenih na čelnoj poziciji.

Čuvenom Amerikancu, to je za rukom polazilo šest puta, Novaku pet, pa je računica sasvim jasna.

Đokovićev glavni konkurent i prvi pratilac na listi, Rafael Nadal, do kraja godine će odigrati turnir u Parizu, kao i završni masters u Londonu. Trenutno je na koti od 9.850 bodova, i ukoliko osvoji oba dobiće 2.500 poena, što zajedno daje brojku od 12.350.

Za našeg tenisera, preostali turniri su Beč, u koji se vraća posle 13 godina kada je osvojio, i London. Dve pobede u Austriji mu donose 90 bodova, pa uz 600 koliko dobija zbog prošlogodišnjeg finala u Parizu (ove godine ne učestvuje), dolazimo do cifre od 12.430 bodova. Međutim, i na druženju sa srpskim novinarima, Đoković je stavio do znanja da su ambicije u Austriji najviše, pa bi maksimalnih 500 poena samo dodatno učvrstilo lidersku poziciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave