I GUDURIČANI UČINILI ĐOKOVIĆA BESMRTNIM: Oslikali mural u znak poštovanja prema svetskom broju jedan (FOTO)

J. J. BALjAK

12. 10. 2020. u 16:39

DOK je svetski broj jedan u tenisu Novak Đoković jurišao ka svom petom finalu Rolan Garosa, u malom selu Gudurica, kod Vršca, nastajao je mural sa njegovim likom.

И ГУДУРИЧАНИ УЧИНИЛИ ЂОКОВИЋА БЕСМРТНИМ: Осликали мурал у знак поштовања према светском броју један (ФОТО)

Foto: J.J. Baljak

Vršačka umetnica Dušanka Glumac ovih dana je, na inicijativu predsednika Mesne zajednice tog sela Željka Mrdalja, oslikala mali objekat u seoskom parku, čime je Gudurica, koja ima oko hiljadu stanovnika, postala jedino selo u Srbiji, da je nama poznato, koje je na taj način odalo priznanje slavnom teniseru.

-Nole je vanvremenski čovek, neko koga zbog teniskih rezultata i njegove ljudske veličine poštuju svuda u svetu. Želeli smo da tu njegovu veličinu ovekovečimo, čemu su se najviše obradovali najmlađi meštani – ističe Mrdalj, uz žaljenje što Đoković nije uspeo da osvoji Gren slem u Parizu.

Guduričani na ovaj način žele i da privuku još turista u svoje selo, koje se, inače, nalazi na nacionalnoj turističkoj turi „Put vina“.

Pre Đokovića, na dvorišnom zidu OŠ „Moša Pijade“ osvanuli su i murali Nikole Tesle, Vuka Karadžića, Milutina Milankovića i Mihajla Pupina, a u toku je oslikavanje i svojevrsne panorame Gudurice, sa istaknutim imenima svih tamošnjih vinarija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!