MILOJEVIĆ NAKON TRIJUMFA NA KRAJINOVIĆEM: Pobeda koja daje krila

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

29. 09. 2020. u 21:13

PROLASKOM u drugo kolo Rolan Garosa, ostvario je Nikola Milojević (144. ATP) najveću pobedu u svojoj dosadašnjoj karijeri, nad zemljakom Filipom Krajinovićem.

МИЛОЈЕВИЋ НАКОН ТРИЈУМФА НА КРАЈИНОВИЋЕМ: Победа која даје крила

FOTO: M. Vukadinović

Sutra će mu protivnik biti Slovenac Aljaž Bedene.

- Gledam s velikim zadovoljstvom na ovu pobedu. Nije svejedno kada igrate protiv top 30 igrača. Pogotovo kada se prvi put kvalifikujete za glavni žreb. Ali, to je na neki način bila prednost, jer sam znao šta da očekujem. Dosta smo trenirali zajedno. Znao sam da će biti mnogo teško, ali nisam imao šta da izgubim prvi put. Od 128 igrača moglo je baš i da ne bude protiv nekoga iz Srbije, ali žreb je, nažalost, bio takav. Pobeda je, čak, možda još i slađa, zato što sam savladao vrhunskog igrača - analizirao je Milojević do sada najblistaviji trenutak u svojoj karijeri.

FILIP: STRES JE BIO JAČI, okrećem se mečevima u dvorani

Filip Krajinović/FOTO: M. Vukadinović

- ZASLUŽENA pobeda. Bio je bolji, tu nema priče. Pošteno me je dobio. Igrao je hrabro. Bio sam mnogo pasivan. Jednostavno, stres je bio jači od mene. Nisam se najbolje izborio s pritiskom. Prihvatam poraz i idem dalje.

Tim rečima obratio se Filip Krajinović posle poraza od Milojevića, osvrćući se i na uslove.
- Nehumano je da se igra napolju na 10 stepeni. Ali, ne želim da se pravdam. Cenim to što organizatori daju sve od sebe. Bolje je da igram nego da ne igram. Fokusiraću se na sledeće turnire i zaboraviću ovo što je pre moguće.
Sada se prelazi na "indor" podlogu.
- Igraću turnire u Kelnu, Beču i Parizu. To bi trebalo da bude sve za ovu sezonu. Blizu sam top 20 i probaću da ispunim cilj. Žao mi je što sam na Garosu ispustio tu šansu - zaključio je Krajinović.

Prolazak kroz kvalifikacije ne samo da ga nije umorio, već mu je, izgleda, poslužio kao zagrevanje.

- Osećao sam se veoma dobro u kvalifikacijama, svaki put sam igrao tri seta, tako da sam imao samopouzdanje da ću moći da izdržim.

Dvadesetpetogodišnji Milojević se sada okrenuo sledećem protivniku.

- Iskreno, nisam ni znao da igram protiv Bedenea. Od onih sam igrača koji ne gledaju žreb. Tek sada mogu da budem opušten. Imam sjajnu pobedu iza sebe, ruke su mi odrešene. Dan pauze bi svakako trebalo da bude dovoljan za oporavak. Daću sve od sebe - zaključio je Milojević, koji je istakao da je u poslednje vreme dosta napredovao, naročito fizički, u servisu i forhendu što mu, kako kaže, sada omogućuje da bude ofanzivniji.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni