POZDRAV BRAĆI I SRPSKOJ CRKVI U CRNOJ GORI: Novak poslao sjajnu i emotivnu poruku

Novosti online

18. 09. 2020. u 17:15

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković uputio je čestitke i zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori povodom organizovanja 21. Dečijeg sabora, koji se tradicionalno održava na Cetinju uoči početka školske godine.

ПОЗДРАВ БРАЋИ И СРПСКОЈ ЦРКВИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Новак послао сјајну и емотивну поруку

Foto: AP Photo/Lee Jin-man, File

- Veliki pozdrav za bratski narod Crne Gore. Sve čestitke i zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori koja je uspela da organizuje Dečiji sabor uprkos teškim uslovima i vanrednim okolnostima - rekao je Đoković.

Đoković je, zatim, učesnicima sabora poslao posebnu poruku.

- Pre svega bih hteo da vas zamolim da nosite veselje, radost, osmeh i bezbrižnost koju imate sada kroz čitav vaš život, u velikoj količini, koliko god možete, i da se kada vam je teško, uvek vraćate svom srcu i svojoj dobroti, iskrenim emocijama, najvažnijim emocijama i vrednostima u životu, a to su ljubav, mir, spokoj, sklad i saosećanje.

Đoković je učesnicima Dečijeg sabora poručio i da budu hrabri i odvažni uprkos tome što će, kako je naveo, kroz život nailaziti na mnogo otpora i osuda ako su drugačiji.

- I trebate da budete drugačiji, težite da budete najbolja i najoriginalnija verzija sebe, samo tako možete da ispunite svoju životnu misiju - istakao je Đoković.

- Možete slobodno da maštate i da stvarate svoj svet i realnost koju vi smatrate da je najbolja za vas i za ljude oko vas, ali imajte na umu da niste sami, volite prirodu, razumite svet u kome živite, jer samo na taj način možete da budete usklađeni i ispunjeni.

Đoković ih je posavetovao i da, šta god budu izabrali da rade profesionalno, duša, srce i um moraju da budu izbalansirani, jer, kako je ukazao, u današnjem materijalnom svetu nas podsećaju kako treba da živimo iz glave“.

- Sve je to u redu, ali sve ređe se podsećaju ljudi na ono što je istinski najbitnije, a to je duh, srce, ljubav i mir - zaključio je Đoković.

Na saboru, polaznici škola veronauke iz svih krajeva Crne Gore pokazaće svoje umeće iz veronauke, crtanja, recitovanja, horskog i solo pevanja, preneo je portal In4s.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (5)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!