ZVEREV O NOVAKU ĐOKOVIĆU: On ne treba da brine ni o čemu, a ipak brine o nama

Novosti online

03. 09. 2020. u 11:09

NOVAK Đoković je napustio ATP Udruženje profesionalnih tenisera da bi pokrenuo novi savez sa Kanađaninom Vasekom Pospisilijem.

ЗВЕРЕВ О НОВАКУ ЂОКОВИЋУ: Он не треба да брине ни о чему, а ипак брине о нама

FOTO: AP

Njegov predlog nije u potpunosti prihvaćen, a među teniserima koji su se ovoj ideji suprotstavili su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Marej.

Primio je najbolji teniser sveta mnoge kritike zbog svoje nove akcije, a jedan od onih koji Đokovića neizmerno poštuju i dobro ga poznaju je Aleksandar Zverev. Nemački teniser priznaje da se nije još opredelio kom bi se udruženju priklonio, ali napominje ogromne Novakove zasluke u pomoći drugima.


- Nisam još potpisao pristupnicu. Ali mislim da je sjajna stvar što igrači žele da se okupe oko neke takve ideje. Mislim da možemo da budemo još više jedinstveni. Bez obzira da li se neko učlanjuje ili ne svako mora da oda priznanje Novaku i Vaseku jer Đoković uradi više dobrotovrnih stvari sam nego ceo Sindikat igrača – rekao je Zverev.

Nemački teniser je obrazložio svoje stavove o Novaku Đokoviću:

- On je svetski broj 1. Zaradio je dovoljno novca. Ne treba da brine zbog toga. Ne treba da brine ni o čemu, ali brine se za dobrobit drugih igrača. Brine se zbog bogatstva našeg sporta i sličnih stvari. Zato mislim da moramo da mu odamo veliko priznanje što odvaja vreme za ovakve stvari. Jednostavno, ne treba. Može se opustiti i ne raditi ništa i biće mu sasvim dobro. Ali on brine o drugim igračima, što je sjajno.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola