JU-ES OPEN: Đoković u trećem kolu, sigurna igra protiv Edmunda!

Novosti online

02. 09. 2020. u 23:32 >> 23:34

USPEO je Novak Đoković da se plasira u treće kolo Ju-Es opena pobedom nad Kajlom Edmundom 3:1 (6:7 (5:7), 6:3, 6:4, 6:2)

ЈУ-ЕС ОПЕН: Ђоковић у трећем колу, сигурна игра против Едмунда!

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Dvadesetpetogodišnji Edmund najavio je da zna kako da "razbije" protivnika, samo u prvom setu bio je blizu da ispuni datu reč. 

Najbolji teniser sveta izgubio je prvi set, ali je nakon toga "ubacio u petu brzinu", te Britancu nije davao mnogo prilika da se pita na terenu. 

Zanimljiv je podatak da je ovo prvi izgubljeni taj-brejk srpskog tenisera nakon 295. dana. Poslednji put dobio ga je Dominik Tim 12. novembra 2019. godine. 

Kako je vreme odmicalo Đoković je igrao sve bolje, a Kajl Edmund nije mogao da prati njegov ritam na terenu, te je Srbin meč sigurno priveo kraju. 

Đokovića je u ovom meču služio servis, a visok je bio i broj osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa. 

PRVI SET: ĐOKOVIĆ - EDMUND:  

0:1 - Prvi je servirao Kajl Edmund. Do uvodnog poena došao je je Srbin, ali je Edmund potom vezao četiri poena i došao do vođstva. 

1:1 - Istom merom odgovorio je Đoković. Poveo je sa 40:15, jakim udarcima vraćao je lopte Englezu, te je brzo došao do izjednačenja. 

1:2 - Imao je Đoković tri prilike za brejk, uspeo je da odoli pritisku Srbina Edmund i da dođe do gema nakon deset minuta igre. 

EPA-EFE/JASON SZENES

2:2 - Sada je Englez došao do brejk-lopte, ali je sa dva vrhunska servisa Đoković uspeo da se odbrani i još jednom izjednači. 

 2:3 - Đoković je diktirao tempo u ovom periodu, imao je 30:15, ali je Edmund strpljivom igrom uspeo da se odbrani i još jednom povede. 

3:3 -  Nastavio je Novak sa kratkim loptama, na isti način odgovarao je i Britanac. Uspeo je dobro da reaguje Đoković pri rezultatu 40:30, Edmund je mogao samo pogledom da isprati lopticu. 

3:4 -  Možda i najbolji gejm Edmunda, Britanac ga je dobio sa 40:15, a jedan njegov pen ispratio je sa "bravo majstore". 

4:4 - Promenjene su loptice, a čini se da je to odgovaralo Novaku koji osmi gem dobija ubedljivo, rezultatom 40:0. Srbin je odlično servirao. 

4:5 - I dalje bez brejka. Čini se da je Edmund posebno motivisan večeras, a deveti gem pripao mu je rezultatom 40:15. 

5:5 - Drugi put u nizu Đoković na svoj servis ubedljiv i dobija ga 40:0. Odlična igra Đokovića nakon ubačenih prvih servisa nastavljena je i u ovom gemu! 

5:6 - Nakon dugog poena Đoković je izašao na mrežu, naterao je protivnika da pogreši. Srbin je poveo 30:0. Ponovo dobar servis Engleza, koji dolazi do 30:30. Nema brejka i dalje. 

Novak Đoković foto AP

6:6 - Novak nije dozvolio iznenađenje na svoj servis, te je meč ušao u taj-brejk.

T-B(7:5) Poveo je Edmund sa 3:1, Englez je pokušao skraćenom loptom, stiže je Đoković. Srbin je u jednom voleju iskalio sav svoj bes, a Edmund je mogao samo da isprati lopticu pogledom. Novak izjednačuje. Edmund je u taj-brejku došao do set lopte. As poenom Edmund dolazi do vođstva 1:0 u setovima. 

DRUGI SET: ĐOKOVIĆ - EDMUND: 6:7 (5:7) 

1:0 - Đoković drugi set počinje svojim servisom, a prvi gem dobio je rezultatom 40:30. 

1:1 - Do krajnjih granica igra Edmund. Đokoviću trud niko ne može da ospori, ali za sada, sigurnija igra Edmunda koji drugi gem dobija rezultatom 40:15. 

2:1 - Ponovo sigurna igra Novaka, koji znatno bolje igra na svoj servis. Poveo je brzo sa 40:15, a potom šestim asom u ovom meču došao do novog vođstva u drugom setu. 

 3:1 - Đoković konačno dolazi do brejka! Savršeno je Novak riternirao u četvrtom gemu, došao je do dve gem lopte, a već nakon prve napravio brejk. Prvi put u meču gledamo brejk, a do njega smo došli nakon duple greške Edmunda. 

4:1 - Đoković je ubacio u "petu brzinu", uvećao je svoju prednost, a još više raduje što je to ponovo učinio sa 40:0. 

4:2 - Ne predaje se Britanac. Smogao je snage Kajl Edmund da odgovori u narednom gemu i dobije ga rezultatom 40:15. 

5:2 - Novak na korak od osvajanja seta. Srpski teniser čuva brejk, te će na Edmundov servis pokušati da izjednači. 

 5:3 - Počeo je Đoković gem sjajnim vinerom, odgovorio Englez još boljim servisima, Edmund je vratio neverovatnu loptu na 40:30 i na taj način ostao je u setu.  

6:3 - Đoković dolazi do seta!  Poveo je Britanac 30:0, tada je na scenu stupio Đokovićev servis, te Srbin nije dozvolio brejk. Uspeo je da preokrene, i još važnije, došao je do izjednačenja u setovima. 

TREĆI SET: ĐOKOVIĆ - EDMUND: 6:7 (5:7), 6:3

 0:1 - Poveo je Đoković 30:15, odgovorio je Edmund. Sa tri vezana poena Englez dolazii do vođstva u trećem setu. 

1:1 - Sada već, kao po pravilu, Đoković sigurnom igrom dolazi do izjednačenja. Zanimljivo je da je srpski teniser osvojio 86 procenata svojih poena nakon ubačenog prvog servisa. 

2:1 - Novi brejk Đokovića! Imao je protivnik 40:15, ali dobrim poenom iz odbrane Đoković uspeo da smanji, a potom da dođe do 40:40. Imao je Englez prednost, odbranio se Novak i došao do druge brejk šanse. 

3:1 - Potvrdio je Đoković na svoj servis brejk iz prethodnog gema. Odlično je odigrao, a čini se da protivniku ponestaje snage da održi visok nivo tenisa. 

4:1 - Đoković još jedan gem dobija sa nulom. Ovog puta na protivnikov servis. Ekslozivna igra Srbina, koji sve lakše dolazi do poena u trećem setu. 

4:2 - Ovoga puta tri gem lopte imao je Edmund, odgovorio je odličnim servisima Đoković.  Uspeo da se vrati, ali je neiznuđenom greškom Englez došao do prvog brejka. 

5:2 - Nakon dobrog riterna pri rezultatu 30:30, Đoković dolazi do nove brejk loptei ovu je iskoristio, te će sada servirati za drugi set. 

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

5:3 - Dupla servis greška Novaka Đokovića dala je brejk loptu Edmundu, a potom je usledila greška Srbina, te je Edmund smanjio razliku.  

5:4 - Vezao je novak dve greške u devetom gemu, a to je omogućilo Britancu da dođe do tri gem lopte. Ipak, usledila je njegova dupla greška. Potom je Đoković ponovo izlaskom na mrežu naterao protivnika na grešku. Poslednju meč loptu Edmund koristi i asom smanjuje zaostatak. 

6:4 - Odlična igra Srbina! Visoka koncentracija Novaka, nije dozvolio protivniku ni promil šanse da se nada novom brejku. Sigurnom igrom najbolji teniser sveta dolazi do vođstva u setovima. 

ČETVRTI SET: ĐOKOVIĆ - EDMUND: 6:7 (5:7), 6:3, 6:4

 1:0 - Četiri puta Đoković i Edmund igrali su na razliku u 1. gemu četvrtog seta. Đoković je uspeo da slomi otpor Britanca i odmah napravi brejk. 

2:0 - Savršeno je Novaka služio servis u ovom gemu, te je još jednom potvrdio brejk kojim je uvećao vođstvo protiv Britanca. 

2:1 - Odoleo je Britanac naletima Đokovića. Uspeo je da sačuva svoj servis i smanji zaostatak. 

3:1 - Novi brejk Đokovića! Mudro je igrao Đoković u ovom gemu, nije trošio energiju, već je strpljivo čekao grešku protivnika. Odlično je nadmudrio Đoković protivnika nakon razmene udaraca, naterao je Britanca Srbin na grešku, a Đoković nije skrivao emocije nakon novog brejka. 

4:1 - Nastavio je Novak u istom ritmu. Iskoristio je nalet energije da dodatno uveća prednost protiv grogiranog protivnika. 

5:1 - Edmund će servirati  za ostanak u meču. Nije imao Britanac odgovor za odličnu igru Novaka Đokovića koji je na pragu nove pobede. 

5:2 - Smogao je snage Edmund da osvoji još jedan gem i smanji zaostatak za Srbinom. 

6:2 - Još jednom je Đoković sa nulom dobio gem, a ujedno i meč. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (4)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?