ĐOKOVIĆ SVIM SRCEM NAVIJA ZA DONČIĆA: Tako mlad, a tako dobro poznaje sebe i svoje mogućnosti

Novosti online

27. 08. 2020. u 12:53

NOVAK Đoković je poznat po tome da neupitno daje podršku srpskim sportistima.

ЂОКОВИЋ СВИМ СРЦЕМ НАВИЈА ЗА ДОНЧИЋА: Тако млад, а тако добро познаје себе и своје могућности

Foto AP

Ovog puta najbolji teniser sveta svu svoju pažnju, podršku i oduševljenje usmerava ka slovenačkom košarkašu iz redova Dalasa Luki Dončiću i sa oduševljenjem otkriva da “svim svojim srcem navija za njega i ne propušta da pogleda njegov meč”.

- Mislim sve najbolje o Luki kao košarkašu i kao osobi. Imam direktni kontakt sa njime već nekoliko godina i videli smo se u Madridu dok je on igrao za Real. Mnogo se radujem njegovim uspesima i iz srca navijam za njega. Pratim ga, gledam svaku utakmicu. On je u ovom plej-ofu još čvršće pozicioniran kao jedan od najboljih košarkaša današnjice, što on to zvanje zaslužuje – rekao je Novak Đoković za „Sport klub“.

Iako je i Đoković bio uspešan kada je imao 21 godinu, svejedno je impresioniran munjevitim usponom Slovenca.

- Neverovatan je, da sa 21 godinom ima toliko uspeha. Najavljivali su mu veliku karijeru, a mislim da je i premašio sve te najave i očekivanja. Pred njim je još mnogo vremena, a do sada je sve radio fantastično. Veoma dobro poznaje sebe i svoje mogućnosti, veruje u sebe i pravi je vođa, iako je tako mlad. Iskustvo u Realu pomoglo mu je da prenese ulogu vođe i u NBA.

Đoković je iskoristio priliku da da savet 12 godina mlađem sportisti:

- Jedino što bih mogao prijateljski da mu prenesem jeste da bude svestan toga da je pred njim duga karijera. Kada smo mladi, nekada želimo sve odmah da nam se desi, ali za neke stvari je potrebno vreme. Zato mu želim strpljenja jer sve drugo ima - kvalitet, fizičku spremnost i šampionski mentalitet. Treba da pronađe balans kako bi dugo trajao i radovao nas svojim uspesima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?