ĐOKOVIĆ "ZGAZIO" ŠTRUFA - PRAVAC U POLUFINALE: Evo ko će biti sledeći protivnik našem najboljem sportisti

Novosti online

26. 08. 2020. u 22:57

PRVI reket sveta Novak Đoković uspeo je da se plasira u polufinale turnira masters serije 1000. nakon što je savladao vrlo nezgodnog nemačkog tenisera Jana Lenarda Štrufa.

ЂОКОВИЋ ЗГАЗИО ШТРУФА - ПРАВАЦ У ПОЛУФИНАЛЕ: Ево ко ће бити следећи противник нашем најбољем спортисти

FOTO: AP

Profunkcionisao je prvi servis prvog tenisera sveta te je u ranom periou prvog seta uspeo da napravi brejk i povede sa 3:1. Srpski teniser i nakon toga je nastavio da podiže ritam svoje igre te je rutinski priveo prvi set kraju, nakon tačno 30. minuta, rezultatom 6:3.

Kao i u prvom, tako ni u drugom setu nije funksionisao prvi servis nemačkog tenisera kome je upravo taj udarac i glavni adut. To je bilo dovoljno Đokoviću da oštrije napadne 34. tenisera sveta i dođe do brejka prednosti odmah na startu drugog seta.

U nastavku meča može se reći da Nemac nije znao gde se nalazi, ređao je grešku za greškom, poeni su bili bez dužih razmena, u kojima je dominirao Novak.

Pri rezultatu od neverovatnih 5:0, u gemu u kome je prvi reket sveta servirao za meč, popustila je koncentracija srpskog tenisera te je u tom gemu napravio više grešaka nego u čitavom setu.

Propuštena jedna meč lopta i šansa za brzim rešavanjem meča, dodatno je iznerviralo Đokovića koji je motivisano ušao u sledeći gem u kome je imao tri vezane meč lopte, iskoristio je prvu i nakon 64. minuta igre došao do trijumfa i u drugom setu od 6:1.

Srpski teniser će se u polufinali sastati sa španskim teniserom Robertom Bautistom Agutom koji je u spektakularnom meču savladao prošlogodišnjeg šampiona Danila Medvedeva.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere