NIŠTA OD TENISA: Regionalne vlasti savetovale otkazivanje Mastersa u Madridu

V. N.

01. 08. 2020. u 13:55

NIJE samo neizvestan Ju-Es open, već i masters u Madridu. Regionalne vlasti područja španske prestonice preporučile su da se zbog pandemije otkaže turnir iz serije 1000, saopštili su organizatori.

НИШТА ОД ТЕНИСА: Регионалне власти саветовале отказивање Мастерса у Мадриду

Teniske loptice foto: EPA

Masters je trebalo da se održi u maju, ali je odložen za septembra, od 12. do 20. Nažalost, u Španiji su ponovo buknula žarišta, tako da organizatori razmišljaju kako da održe prestižni turnir "bez sanitarnih komplikacija" koje bi uticale na igrače gledaoce i zaposlene. Saopšteno je i da se razmatraju sve moguće opcije. Organizatori su podvukli da će konačnu odluku doneti vlasnik licence Jon Cirjak i grupa "Super slem ltd".

Direktor turnira Felisijano Lopez je pre nekoliko dana rekao da očekuje da će biti otvoren deo tribina za navijače, baš kao što je planirano i za Rolan Garos, koji startuje 27. septembra.

Masters u Madridu trebalo bi da bude uvertira za Rolan Garos. Titulu brani Novak Đoković, a Rafael Nadal, koji je pet puta osvajao Madrid (2005, 2010, 2013, 2014. i 2017) nedavno je rekao da će sigurno učestvovati na turniru.

Ukoliko se turnir održi može da utiče i na ATP rang listu. Naime, zbog novih pravila niko od tenisera ne može da izgubi poene, već samo da ih dobije. To znači da ukoliko Đoković učestvuje i odbrani titulu ne bi dobio nijedan poen. S druge strane Rafaelu Nadalu, koji je lane ispao u polufinalu, bi eventualni trijumf doneo 640 bodova, što bi zakomplikovalo situaciju na ATP listi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri