NOVAK PONOVO OSLIKAN: Đoković u Istočnom Sarajevu dobio najveći mural na svetu posvećen njemu

Novosti online

29. 07. 2020. u 10:53

НОВАК ПОНОВО ОСЛИКАН: Ђоковић у Источном Сарајеву добио највећи мурал на свету посвећен њему

Novak Đoković foto: EPA

NAJBOLJI teniser sveta Novak Đoković dobio je mural osam metara visok u Trnovu, opštini u okolini Sarajeva. Autor je akademski slikar iz Istočnog Sarajeva Miloš Popović, kome je trebalo pet dana da završi, prema njegovim rečima, verovatno i najveći mural posvećen prvom reketu planete.

- Bilo je potrebno pet dana kako bi mural bio završen. Prenos skice na zid vršio se putem takozvane "mreže" kojom su se služili još i stari majstori, gde su svoje male skice prenosili na stropove crkava, velika platna i tako dobijali refrentne tačke - rekao je Popović za portal "Mondo.ba" i dodao da su mu tokom rada pomogli studenti grafičkog dizajna Đorđe Paštar i Boris Tomić.

Inicijativu za izradu murala (možete ga videti OVDE), kako je rekao Popović, pokrenula je Turistička organizacija opštine Trnovo i dodaje da su prve reakcije pozitivne, ali je bilo i onih koji su smatrali da je to paradoks jer postoje i bliži motivi vezani za Trnovo.

- S obzirom na to da je Novak broj jedan u svetu sporta, to je globalna poruka. Verujem da će svi koji posete ovu malu opštinu, iskoristiti priliku da se fotografišu pored murala, te bar na kratko provedu vreme u ovom malom mestu, koje zaista poseduje bogatu turističku ponudu - rekao je Popović.

(Mondo.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)