SMEČ ZA AMERIČKU TURNEJU? Hitan sastanak čelnika ATP i igrača oko nastavka sezone

J. J.

12. 07. 2020. u 20:51

DA li će teniska sezona biti nastavljena 14. avgusta u Vašingtonu? To je samo jedno od pitanja koje muči i čelnike ATP i igrače, koji će sutra imati hitan sastanak preko "Zum" aplikacije.

СМЕЧ ЗА АМЕРИЧКУ ТУРНЕЈУ? Хитан састанак челника АТП и играча око наставка сезоне

Foto AP

Španska "Marka" prenosi da u krugovima "belog sporta" sve više govori o otkazivanju američke turneje, jer epidemija i dalje ne jenjava na ovom kontinentu.

Ugledni list ima svoje doušnike među španskim teniserima, pa su ovoga puta došli do bitnih saznanja vezanih za nastavak sezone koja je prekinuta u martu zbog koronavirusa.

"Kako saznajemo, ATP želi da razjasni sve dileme igrača oko kalendara, puta u SAD, mogućih karantina pred povratak na evropske turnire", piše "Marka".

U tekstu se navodi i da će poseban sastanak sa trenerima biti održan u sredu, na temu mera u teniskom kompleksu "Bili Džin King" i o osiguranju koje treba da pokrije troškove ukoliko se igrač zarazi i bude primoran da ostane u Njujorku dve nedelje.

Sve informacije treba uzeti sa dozom rezerve, jer veliki mediji iz Francuske i Španije čine sve da privole igrače na septembarsko ludilo na šljaci. Gotovo je nemoguće da Đoković, na primer, igra finale Njujorka u nedelju 13. septembra i onda dan-dva kasnije nastupi na mastersu u Madridu.

Španci čak prenose da su Novak i Rafa već uveliko odabrali masters u njihovoj prestonici, iako prvi reket planete ovih dana trenira u Beogradu na tvrdoj podlozi i nije još doneo konačnu odluku o otkazivanju Ju-Es opena (kao ni Nadal). Ipak, situacija jeste zamršena i veliko je pitanje može li bilo koji igrač da nastupi na tri mastersa i dva grend slema u samo sedam nedelja (Sinsinati, Ju-Es open, Madrid, Rim i Rolan Garos). Odgovore će možda dati današnja video-konferencija, ali ono što je za sada sigurno - Njujork ne otkazuje svoj grend slem i stoji pri svojoj odluci da se održi po svaku cenu (bez publike), kao što je Pariz odlučio da pomeri događaj za kraj septembra (sa publikom).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!