ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Janik Siner mu već oborio jedan rekord, ali to nije najgore

Novosti online

15. 03. 2024. u 11:55

Ispadanje Novaka Đokovića u ranoj fazi Indijan Velsa otvorilo je vrata mnogim njegovim rivalima da još ozbiljnije veruju u trofej, ali i da se nadaju pomaku na ATP listi i približavanju srpskom teniseru koji je za sada nedodirljiv na prvom mestu.

ЂОКОВИЋ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ! Јаник Синер му већ оборио један рекорд, али то није најгоре

FOTO: Tanjug/AP

Đoković je imao veliku priliku da umakne rivalima, jer prošle godine nije igrao u Indijan Velsu, pošto nije bio vakcinisan protiv koronavirusa, ali je za igranje u trećem kolu zaradio svega 50 bodova, pa neće napraviti razliku, čak će ona biti i smanjena u zavisnosti od učinka njegovih najvećih rivala.

Nabolju priliku da se približi Đokoviću ima Janik Siner, koji ga je i eliminisao na Australijan openu ove sezone i koji igra trenutno najbolji tenis na svetu.

Siner je trenutno na tabeli ATP liste drugi, ima priliku da u slučaju trijumfa na Indijan Velsu dođe do 8.910 bodova, što mu garantuje lični rekord i drugo mesto, sa svega 815 bodova manje od Novaka Đokovića, pa bi uskoro mogao da ga ugrozi i na 1. mestu.

I dok juri "glavno jelo" Italijan je već krenuo da obara rekorde koji su bili u vlasništvu Novaka Đokovića. 

Još uvek je neporažen u ovoj sezoni, a sa 22 godine i 211 dana, postao je najmlađi teniser koji je otvorio sezonu sa 16 vezanih pobeda.

Prethodno je rekord držao Đoković koji je do takvog poduhvata stigao 2011. godine sa 23 godine i 299 dana.

Siner je poslednji put izgubio upravo od najboljeg tenisera sveta. Njih dvojica su se sastali u finalu Završnog mastersa u Torinu, a Đoković je slavio titulu nakon dva seta.

Šest dana kasnije opet su igrali, a u okviru susreta Srbije i Italije u Dejvis kupu Siner je pobedio posle tri seta. Italijan je sa tri trijumfa u singlu vodio Italiju do titule.

Pobedio je zatim na egzibiciji pred Australijan open Marka Polmansa i Kaspera Ruda, a onda je briljirao i u Melburnu. Sve do polufinala Australijan opena nije izgubio set, a onda je pobedio Đokovića u četiri seta, pre nego što je u finalu napravio veliki preokret.

Danil Medvedev je imao dva seta prednosti, ali Italijan se na kraju radovao.

Osvojio je potom i turnir u Roterdamu, prepustivši petorici rivala samo jedan set, a do polufinala Indijan Velsa je stigao tako što je pobedio četiri meča rezultatom 2:0.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene