KO JE NAREDNI RIVAL NOVAKA ĐOKOVIĆA? Nesuđeni fudbaler, i fudbalski menadžer, ovako je postao teniser

Александар Илић
Aleksandar Ilić

08. 03. 2024. u 16:59 >> 17:00

NAJBOLjI teniser planete Novak Đoković dobio je prvog rivala na turniru u Indijan Velsu. Reč je o 69. igraču planete, Aleksandru Vukiću, koji igra pod zastavom Australije.

КО ЈЕ НАРЕДНИ РИВАЛ НОВАКА ЂОКОВИЋА? Несуђени фудбалер, и фудбалски менаџер, овако је постао тенисер

FOTO: EPA

Vukić se u drugo kolo plasirao nakon pobede nad Japancem Šintarom Močizukijem (7:6, 7:6) i tako zakazao susret sa Novakom Đokovićem.

Aleksandar Vukić vuče korene iz Bosne i Hercegovine, odakle dolaze njegovi roditelji. Nastanili su se u Sidneju, gde je Vukić prvo odlučio da se bavi fudbalom, a tek u 13. godini uhvatio je reket u ruke.

Pohađao je univerzitet Ilinois, a potom je postao profesionalac. U slobodno vreme voli da igra video igrice, a omiljeni fudbalski klub mu je Arsenal. Pritom, voli i košarku, a kako je svojevremeno rekao da nije teniser bio bi fudbalski menadžer i to u Premijer ligi.

Zanimljivo je da mu je omiljeni film Vuk sa Vol strita, omiljeni klubac Leonardo di Kaprio, a veliki porok su mu slatkiši.

U jednom od intervjua istakao je da prati tenis na Balkanu.

- Uvek podržavam srpske tenisere i uvek sam prijateljski nastrojen prema njima da ih upoznam više. Ima toliko igrača sada iz tog regiona, neverovatno je videti to da tako male zemlje proizvedu toliko igrača. Čak i ja kao i Raonić isto koji isto igraju. Moj otac uvek kaže: Raonićev ujak i ja smo učinili zajedno. To uvek kaže (smeh) i svi znaju jedni druge. Samo kad čuješ nečije ime odmah znaš odakle je poreklom u Crnoj Gori - rekao je Vukić u intervjuu za Telegraf prošle godine.

Novaka Đokovića nije upoznao, a to mu je veliki san.

- Nemam san, već samo da uživam u onome što radim. Mora da bude putovanje, vidite te momente i oni su tako dobri. Zato i mora da bude putovanje. Možda mi je najbolji trenutak u karijeri pobeda na Australijan openu, ali je veoma posebno za mene jer imam devojku ovde, porodicu, mog trenera iz Ilinoisa. Mnogo je ljudi sa mnom i posebno je deliti sve to sa njima - kazao je za Telegraf.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu