"ĐOKOVIĆ JE FAVORIT NA SVAKOM TURNURU": Mnogi su otpisali Novaka, ali Britanci i dalje veruju u njega

Novosti online

11. 02. 2024. u 14:57

NAVIKAO je Novak Đoković sve da godinu počinje titulom na Australijan openu. To se ove sezone nije desilo, pa su mnogi počeli da sumnjaju da je dominacija srpskog tenisera prošlost.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ФАВОРИТ НА СВАКОМ ТУРНУРУ: Многи су отписали Новака, али Британци и даље верују у њега

FOTO: Tanjug/AP

Ipak, tako ne misle Britanci Tim Henaman i Lora Robson, koji veruju da će sve biti kako treba kada je u pitanju osvajač 24 grend slem titule.

- Znate kako, kada lestvicu postavite tako visoko, onda postoji samo jedan put posle toga. Sam je priznao posle polufinala u Melburnu da mu je to bio jedan od najgorih mečeva na slemovima. Ali kada osvojite taj turnir 10 puta, pričate o 100 mečeva, tako da je u ljudskoj prirodi da u jednom momentu dođe slabiji meč, nema potrebe za uključivanjem alarma. Za mene je on favorit na svakom turniru na kom bude igrao - rekao je Henman za britanski "Ekspres".

Slično razmišlja i nekada 91. teniserka sveta, koja ima i veoma otpimistične prognoze kada je Đoković u pitanju.

- Za mene taj poraz od Sinera nije katastrofa, kao ni poraz od De Minora na početku godine, ne bih tome pridavala veliki značaj. Još uvek je najbolji na svetu, osvaja skoro sve. Jednostavno, mlađi igrači se probijaju, imaju sve više samopouzdanja i veruju da mogu da ga izazovu u mečevima na tri dobijena seta, što možda ranije nije bio slučaj. On ima 36 godina, kreće se fantastično i zaista nisam zabrinuta. Osećam da je on jedan od onih sportista koji bi mogao da igra do 55. godine - istakla je Robson.

Naredni turnir na kome će nastupiti Novak je Indijan Vels. Masters u kalifornijskoj pustinji se igra od 6. do 17. marta.

- Rekla bih da mu je bio potreban odmor posle Australije, da se malo regeneriše i spremi za Indijan Vels i Majami. On je najbolji igrač svih vremena na tvrdoj podlozi i na tim turnirima mu obično dobro ide - zaključila je Lora Robson.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)