"KRALJ JE MRTAV!" Mediji širom sveta veličaju poraz Novaka Đokovića

Novosti online

26. 01. 2024. u 11:18

NOVAK Đoković je poražen u polufinalu Australijan opena, bolji od srpskog asa bio je Janik Siner sa 3:1 u setovima. Prirodno, ova vest je odjeknula kao bomba svetskim medijima i ima svakakvih reakcija.

КРАЉ ЈЕ МРТАВ! Медији широм света величају пораз Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Najoštriji naslov stiže iz Španije od Marke: "Siner ubio Đokovića". 

- Svežina 23-godišnjaka je bila kontrast negativnom jeziku tela 36-godišnjeg Đokovića koji neće imati još mnogo prilika da upiše svoje ime u rekord takmičenja - stoji u tekstu Marke.

Mundo Deportivo je takođe bio brutalan: "Nikad viđeno: Siner uništio Đokovićevu legendu na Australijan openu"

Nešto blaži naslov imao je španski AS - "Siner srušio Đokovića".

Mrtvog kralja je u naslovu koristio i australijski sajt "news.com.au" a on glasi - "Kralj je mrtav: Potres u teniskom svetu zbog senzacionalnog kraja Đokovićeve ere"

Čuveni francuski L'Ekip takođe Novaka oslovljava epitetom kralj u naslovu koji je jednostavan, ali efektan - "Kralj je pao".

FOTO: Tanjug/AP

 

Britanski Telegraf kao da likuje u naslovu: "Konačno je završen Đokovićev pobednički niz na Australijan openu".

Dejli mejl ima opširan naslov, gde na naslovnoj dominira natpis: "Nema puta nazad za Đokovića": Novak izgubio na Australijan openu prvi put posle 6 godina, Janik Siner skinuo sa trona desetostrukog šampiona u dominantnoj pobedi u 4 seta".

Gardijan je prilično ravan u naslovu: "Janik Siner prekinuo Đokovićev niz od 33 pobede i ušao u finale Australijan opena".

I američki ESPN ističe da je bilo dosta razloga koji su pokazivali da bi Siner mogao da pokvari Đokovićev napad na 25. grend slem.

- Verzija Novaka Đokovića koja je zakoračila na teren Rod Lejver arene je nešto što ranije nije viđeno u Melburn parku, objektu gde je on skoro obavezno igrao najbolji tenis u svojoj bogatoj karijeri. Upozoravajući znakovi si viđeni od otvaranja meča - piše ESPN.

Ipak, Amerikanci naglašavaju i da svako ko otpiše Đokovića to čini na svoju odgovornost.

- Ovaj poraz će verovatno imati uticaja. Vreme ga je konačno stiglo. Ali šampiona ne smete otpisati. Đoković je imao loš dan. Dešava se. Bez obzira na to šta se desi u nedeljnom finalu, Đoković će ostati svetski broj 1. I, u doglednoj budućnosti, on će i dalje biti igrač sa najvećom verovatnoćom da osvoji bilo koji turnir na kome učestvuje - ističe ESPN.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 16:55

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!