OTKRIVENO! Evo zbog čega je Novak Đoković igrao dva puta po najvećoj vrućini na Australijan openu

Novosti online

23. 01. 2024. u 12:33

NOVAK Đoković nije bio srećan kada su ga organizatori stavili i drugi put uzastopno u dnevni termin, da po najvećoj vrućini igra za plasman u polufinale Australijan opena. Preskočio je Srbin Tejlora Frica u četiri seta i na kraju je ispalo bolje, jer bi u suprotnom kao Janik Siner i Andrej Rubljov igrao do duboku u noć, odnosno jutro kada je vreme u Australiji u pitanju.

ОТКРИВЕНО! Ево због чега је Новак Ђоковић играо два пута по највећој врућини на Аустралијан опену

FOTO: Tanjug/AP

Sada Đoković na miru čeka rivala u polufinalu Melburna, ali mnoge je zanimalo zašto je posle 15 vezanih mečeva u noćnom programu na prvom grend slemu u sezoni Nole morao dva puta da igra dnevni termin. Sada je stiglo i obrazloženje.

Naime, iako raspored kontroliše Teniski savez Australije, pita se i televizija "Kanal 9" koja ima TV prava u Australiji, tako da se uglavnom atraktivniji mečevi biraju za noćni program kada je gledanost veća. Zato je odlučeno da prednost u osmini finala dobije domaći teniser Aleks de Minor, koji je igrao protiv Andreja Rubljova, dok je Novak Đoković morao da se "zadovolji" dnevnom sesijom protiv Adrijana Manarina.

Navodno su bili i u pravu, jer je meč De Minora protiv Flavija Kobolija prošle nedelje imao veću gledanost nego susret Đokovića i Prižmića, tako da je odlučeno da se "zamene" u četvrtoj rundi. Ipak, De Minor je podlegao pritisku i izgubio protiv Rubljova, pa se činilo da će se Đokovićev meč protiv Frica prebaciti na noćni program. Ni to se nije desilo.

FOTO: Tanjug/AP

 

Opet su u pitanju televizijski razlozi, pa je odlučeno da Novak Đoković igra u dnevnom terminu jer je to "idealno vreme" za Amerikance. Termin koji je prvobitno određen (14.30 u Melburnu) značio bi da Đoković igra u 19.30 za gledaoce na zapadnoj obali SAD, odnosno 22.30 na istočnoj. Amerikanci su ipak mogli da gledaju Koko Gof protiv Marte Kostjuk, dok su mnogi otišli da spavaju jer je lošom procenom organizatora Novakov meč kasnio dva sata.

Tako i u zemlji gde je dobijao možda i najmanje podrške od kada se bavi tenisom, Novak Đoković je bio "preko potreban" da bude na TV ekranima, što je moglo da mu napravi ozbiljan problem.

Fric je pružio ozbiljan otpor Novaku, koji je na kraju ipak slavio i zakazao duel sa boljim iz meča Janik Siner i Andrej Rubljov.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave