"OVO NEMA SMISLA!" Hitna reakcija "Nadalovog" Rolan Garosa na ono što je Novak Đoković upravo uradio na Australijan openu

Novosti online

21. 01. 2024. u 16:22

Novak Đoković ne samo da je nastavio sa uspesima na grend slemu čiji je rekorder sa deset titula, već je ovaj, Australijan open 2024, iskoristio i da na reakcija "natera" i turnir čiji je "gospodar" Rafael Nadal - Rolan Garos.

ОВО НЕМА СМИСЛА! Хитна реакција Надаловог Ролан Гароса на оно што је Новак Ђоковић управо урадио на Аустралијан опену

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je maestralnom igrom pobedio Adrijana Manarina i plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, čiji je aktuelni šampion.

Činjenica da je tako imprisvno zgromio suparnika koji je prethodno eliminisao Noletovog polufinalnog rivala sa Ju-Es opena, Bena Šeltona, ne samo da je oduševila Novaka (i, uz to, omogućila mu da ispiše nove stranice teniske istorije) već je dovela i do reakcije Rolan Garosa.

Naime, turnir koji je Rafael Nadal osvajao rekordnih 14 puta, ovako je opisao Srbinovu bravuru u osmini finala Australijan opena:

"Tennis excellence" tj. Teniska izvrsnost (superiornost, odličnost, nadmoćnost) - imenica.

Značenje:
1. Čin igranja tenisa sa izuzetnom veštinom i majstorstvom.
2. Autoritarna (grend slem) pobeda Novaka Đokovića od 6:0, 6:0, 6:3, uz prikazivanje neuporedive dominacije i preciznosti na terenu.

Kako li će Rafael Nadal reagovati kada vidi ovu pohvalu "njegovog turnira" - za njegovog najvećeg rivala... možda i nije toliko važno, koliko činjenica da će srpski as, posle svog najboljeg ovogodišnjeg izdanja - moći u prilično dobrom raspoloženju da se pripremi za veliko iskušenje koje sledi.

Reakcija, međutim, ima od strane brojnih ljubitelja tenisa, kako onih koji smatraju da "nema smisla" da se Rolan Garos ovako "meša" u dešavanja na drugom grend slemu (logično, u pitanju su navijači Nadala ili možda Rodžera Federera), do onih koje je ovakva teniska dosetka prilično obradovala.

Kada i protiv koga igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle prilično impresivnog izdanja u nedelju, Novak Đoković nastavlja da igra u dosad uobičajenom ritmu u Melburnu:

Za razliku od činjenice da je posle prvog kola imao dva dana pauze, sada će, ponovo, imati samo jedan.

Srpski as će u utorak igrati meč 5. runde, odnosno četvrtfinale, a iako se termin u ovom trenutku još uvek ne zna, poznato je ko će mu biti rival - iznenađujuće za mnoge, to neće biti Stefanos Cicipas, prošlogodišnji finalista.

Pratite i Noleta, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024