"OVO VIŠE NIJE NORMALNO!" Novak Đoković je upravo uradio ono što se činilo nemogućim

Novosti online

19. 01. 2024. u 20:33

Novak Đoković ne samo da je nastavio sa uspesima na grend slemu čiji je rekorder sa deset titula, već je ovaj, Australijan open 2024, iskoristio i za ulazak u istoriju tenisa.

ОВО ВИШЕ НИЈЕ НОРМАЛНО! Новак Ђоковић је управо урадио оно што се чинило немогућим

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je pobedio Ečeveriju i plasirao se 4. kolo Otvorenog prvenstva Australije, čiji je aktuelni šampion, a time je uradio i nešto što su mnogi mislili da se nikada neće desiti:


Oborio je rekord legendarnog Roja Emersona po broju uzastopnih trijumfa na grend slemu u Melburnu.


Emerson je u razmaku od 1963. do 1968. čak 30 puta u nizu pobeđivao svoje rivale na ovom turniru, a čekalo se čak 55 godina da ga neko nadmaši.


I, uradio je to srpski as.


Novak Đoković je, naime, počev od 2019. pa do sada, čak 31 uzastopni meč na Australijan openu rešio u svoju korist.


Time je postao novi rekoderd, ostavivši iza sebe i Emersona, a nešto ranije i Agasija (26 pobeda u nizu) i Ivana Lendla (20).


Interesantno je da je na "večnoj listi" Nole ne samo prvi, već i četvrti - jer je od 2011. do 2014. ostvario 25 uzatsopnih trijumfa na Ostvorenom prvenstvu Australije.

 

Niko nikada kao Đoković - po sto mečeva na svim grend slemovima!


Ovog petka, 19. dana januara 2014, Đoković je postao prvi teniser u istoriji koji je odigrao 100 i više mečeva na svakom od četiri grend slema.

Protiv Ečeverije je odigrao jubilarni 100. meč u Melburnu (gde sada ima učinak 92-8), a odigrao je ubedljivo najviše mečeva na Rolan Garosu 108 (92-16), zatim na Vimbldonu 103 (92-11), a onda i na Ju-Es openu (88-13). 

Na svakom je, dakle, pobeđivao u 85 odsto ili više odigranih mečeva. Tačno toliki mu je procenat uspeha na pariskom grend slemu, 87% na njujorškom, 89% na engleskom, a fantastičnih 92% na australijskom.

Kada i protiv koga igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle prilično impresivnog izdanja u petak, Novak Đoković nastavlja da igra u dosad uobičajenom ritmuu Melburnu:

Za razliku od činjenice da je posle prvog kola imao dva dana pauze, sada će, ponovo, imati samo jedan.

Srpski as će u nedelju igrati meč 3. runde, a iako se termin u ovom trenutku još uvek ne zna, poznato je ko će mu biti rival - iznenađujuće za mnoge, to neće  biti Ben Šelton.

Pratite i Noleta, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori