JAČI OD VIRUSA I RIVALA: Novak Đoković u trećem kolu protiv Argentinca Tomasa Ečeverija

S.Rajić

19. 01. 2024. u 08:05 >> 08:14

PREHLADA muči Novaka Đokovića u Melburnu, ali protivnici i pored toga ne uspevAju ozbiljno da mu naude. Pokušao je mladi Hrvat Dino Prižmić u uvodnoj rundi Australijan opena, tračak nade imao je i domaći teniser Aleksej Popirin u drugom kolu, a Argentinac Tomas Ečeveri sledeći je izazov za srpskog igrača u današnjem susretu (9.00).

ЈАЧИ ОД ВИРУСА И РИВАЛА: Новак Ђоковић у трећем колу против Аргентинца Томаса Ечеверија

FOTO: Tanjug/AP

Osim reketa, u Noletovoj ruci često je i papirna maramica, uz sve to povređeni zglob "se javlja", da ga podseti da nije ni fizički sve pod konac.

- Nisam baš u idealnom stanju, što utiče na intenzitet moje igre, a donekle i na motivaciju. Pokušavam da pronađem onog pravog sebe, uz sve poteškoće zdravstvene, tehničke, igračke. Daleko od toga da se žalim, već su to okolnosti u kojima se nalazim, prihvatam ih i pokušavam da izvučem najbolje iz sebe. Apsolutno sam mogao bolje da igram, trenutno nisam ni blizu svog prepoznatljivog nivoa igre, barem ovde na Australijan openu - iskren je Đoković, koji je na terenu već proveo sedam sati i 12 minuta u dva susreta.

Poziv na meč Rusija - Srbija

DIREKTOR marketinga Fudbalskog saveza Rusije Kiril Terešin otkrio je tamošnjim medijima da je uputio pozivnicu Đokoviću da bude gost na prijateljskom susretu između Rusije i Srbije 21. marta u Moskvi. Takođe, plan je da se na tribinama stadiona nađu i legende poput Nemanje Vidića i Branislava Ivanovića, koji su ostavili traga u ruskom šampionatu.

Naredni protivnik Ečeveri, koji je na startu izbacio Endija Mareja, izgubio je oba dosadašnja međusobna duela u Parizu i Rimu, bez osvojenog seta.

- Tomas je odličan momak. Dobar sam sa ljudima iz njegovog tima van terena, ali na njemu nećemo biti prijatelji, obojica ćemo ići na pobedu. Pobedio je Monfisa i Mareja prilično lako, uradiću domaći zadatak, dobro ga proučiti. Igra verovatno tenis života na tvrdim terenima, nivo tenisa koji prikazuje, to potkrepljuju i rezultati - istakao je Novak.

Dejane, počivaj u miru

SA tri reči Đoković se na društvenoj mreži "Instagram" oprostio od bivšeg košarkaša i trenera Dejana Milojevića.

- Počivaj u miru - napisao je Nole, koji je 2020. godine bio na oproštajnoj prijateljskoj utakmici Milojevića, tada kao stratega Mege.

U suprotnom delu kostura, drugi igrač planete Karlos Alkaraz prati Đokovića u stopu. Mnogo jači, dugotrajniji otpor od Rišara Gaskea u prvoj rundi pružio je juče Italijan Lorenco Sonego, koji je uspeo da "otkine" jedan set, ali ne i više od toga (3:1).

- Zaista sam zadovoljan svojim izdanjem. Obojica smo igrali na sjajnom nivou. Visok intenzitet. Meč je bio težak zbog vetra i sunca. Iako sam izgubio drugi set, mislim da sam odigrao dobar meč - naglasio je Španac, čiji je sledeći protivnik Kinez Junčeng Šang.

Od favorita, juče je ispao Danac Holger Rune, kome je "skalp" uzeo Francuz Artur Kazo (1:3).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)