ŠTA ĆE NA OVO REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ? Ovo su prve reči Rafaela Nadala po povratku na teren u Australiji

Александар Илић
Aleksandar Ilić

02. 01. 2024. u 15:58

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal vratio se na teren nakon nešto manje od godinu dana pauze i u prvom kolu ATP turnira u Brizbejnu ubedljivo je savladao Austrijanca Dominika Tima 7:5, 6:1.

ШТА ЋЕ НА ОВО РЕЋИ НОВАК ЂОКОВИЋ? Ово су прве речи Рафаела Надала по повратку на терен у Аустралији

FOTO: AP

Emotivno je doživeo svoj povratak na teren španski as.

 - Danas je iskreno, veoma emotivan i vrlo bitan dan posle verovatno jedne od najtežih godina u mojoj teniskoj karijeri. Imao sam priliku da posle godinu dana igram pred neverovatnim navijačima. Moram da budem ponosan na način na koji sam odigrao danas. Držao sam dosta dobar nivo, to je nešto zbog čega smo ponosni. Ja, ceo moj tim i moja porodica, koji su svakog dana tokom prošle godine bili uz mene - rekao je Nadal posle meča, prenosi zvanični sajt ATP-a.

Meč između Španca i Austrijanca je trajao 90 minuta.

 - Prvi set je bio izjednačen, obojica smo dobro servirali. Odlično je igrao dok nisam napravio prvi brejk. To je bio prelomni trenutak u meču. Znam da je i Dominik imao teške trenutke sa povredama, tako da sam srećan što ga vidim na terenu i želim mu sve najbolje u nastavku karijere - dodao je španski teniser.

Nadal je trijumfom protiv Tima stigao do 1069. pobede u karijeri. On trenutno zauzima četvrto mesto po broju pobeda iza Džimija Konorsa (1.274), Rodžera Federera (1.251) i Novaka Đokovića (1.088).

 - To mi danas nije mnogo bitno. Najbitnije mi je bilo da sam naporno radio kako bih stigao do ovog nivoa - istakao je Španac. - Imam sjajne ljude oko sebe, primam dnevno na hiljade poruka. Nedostajalo mi je sve ovo, nedostajalo mi je da budem zdrav i konkurentan na Turu. Tokom cele karijere imam sjajnu podršku ovde u Australij i ne mogu dovoljno da vam zahvalim na svemu ovome.

Podsetimo, Nadal se povredio na Australijan openu 2023. godine, gde titulu brani Novak Đoković u muškoj i Iga Švjontek u ženskoj konkurenciji.

VONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)