MA, KAKAV ĐOKOVIĆ! Nadal javno priznao: Federer mi budio jaču emociju od Novaka

Novosti online

01. 01. 2024. u 09:34

RAFAEL Nadal nikada nije krio da mu je Rodžer Federer draži kolega od Novaka Đokovića, tako je bilo dok su sva trojica bili na terenu, a i sada kada je Švajcarac u penziji.

МА, КАКАВ ЂОКОВИЋ! Надал јавно признао: Федерер ми будио јачу емоцију од Новака

Tanjug/AP

Definitivno je Srbin bio trn u oku teniskoj eliti iz Španije i Švajcarske, što su između redova više puta priznali. Sada je Rafa dao opširan intervju za El Pais u kojem je govorio, između ostalog, o svojim najvećim rivalima Đokoviću i Federeru.

Novak je nedavno rekao da bi ga Nadal zastrašio pripremom pred mečeve kad su bili mlađi. Rafin odgovor na to bio je sledeći:

- To nikada, nikada, nikada nije bila moja namera. Tako se zagrevam u nameri da budem spreman, ništa više od toga. Nisam čuo šta je on rekao, da budem iskren“, rekao je Nadal i nešto kasnije dodao:

- Dokle mi sećanja sežu, Federer je igrač koii me je najviše impresionirao, najviše me zabavio, najviše me ‘dodirnuo’. Gledati Federera dirnulo me je više nego gledati Đokovića – na kraju krajeva, suština tenisa je emocija, emocija je ta koja te privuče“.

Nadal kaže da je i Đoković, kao i svi veliki šampioni, menjao igru, ali da nije morao to da radi radikalno kao Španac (zbog povreda) i Federer (zbog Nadala kao rivala).

- Mnogo je Novak oplemenio svoju igru, ali nije radikalno menjao igru. Protiv Federera sam imao jasnu taktiku, on je znao šta ja želim, a ja sam znao da će on probati da se brani. Kao šah – kada bi napravio grešku, to bi i osetio. Sa Đokovićem nije bilo jasne taktike, morao sam da igram na vrlo visokom nivou jako dugo kako bih ga pobedio“.

Na pitanje zašto se najviše govori o rivalstvu Nadal-Federer od sva tri rivalstva Velike trojke, Nadal odgovara:

- Nekoliko je faktora. Neke neću komentarisati, nije na meni da to činim. Ali u smislu tenisa, jasno je – kombinacija suprotnih stilova – Federer je bio savršenstvo u smislu estetike, elegancije i tehnike. I ja imam jako dobru tehniku, ali to nije isto što i estetika. On je bio broj 1 kad sam ja došao, kao rival duge kose i upadljive fizičke spreme. Elegancija protiv ratnika, jedinstvena razlika, u kombinaciji sa brojnim velikim mečevima, pretvorila je naše rivalstvo u nešto što prevazilazi sport više nego bilo koji drugi meč“.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)