HAOS NA AUSTRALIJAN OPENU! Sedam igrača izazvalo kolaps u Melburnu, srpski predstavnik u žešćem problemu

Novosti online

06. 12. 2023. u 10:04

AUSTRALIJAN open je objavio listu preliminarnih učesnika za prvi grend slem u 2024. godini.

ХАОС НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ! Седам играча изазвало колапс у Мелбурну, српски представник у жешћем проблему

Tanjug/AP

I čini se da nikada nije bila čudnija. Naime, čak sedam igrača je odlučilo da koristi zaštićeni renking. Među njima je tu najpre Denis Šapovalov (trenutno 109, koristi poziciju 27), Sunvu Kvon (trenutno 198, koristi poziciju 80), Jiri Veseli (trenutno 291, koristi mesto 94), Miloš Raonić (trenutno 318, koristi mesto 33), Rafael Nadal (trenutno 664, koristi mesto devet), Marin Čilić (trenutno 666, koristi poziciju 21), a onda Rajli Opelka (1.135, koristi 33).

Sve to je izazvalo veliki problem za tenisere koji su ostali ispod crte. Prvi van direktnog plasmana je u ovom trenutku Dominik Tim, ali se očekuje da se lista pomeri za nekoliko mesta.

Na 97. mestu, poslednjem koje ide direktno u glavni žreb, našao se Aleks Mikelsen. To praktično znači da će se teško pronaći mesto za Hamada Međedovića bez kvalifikacija. Morala bi lista da se pomeri za čak 15 pozicija…

Ujedno su objavljene i specijalne pozivnice, jedna je otišla u ruke Karolin Voznjacki, a sedam ostalih su prigrlili Australijanci.

Trofej u Melburnu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, dok kod žena Arina Sabalenka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana