ĐOKOVIĆ - "ALKARAZ JE MOJ NAJVEĆI RIVAL": Znam kako treba protiv Sinera

A. I.

18. 11. 2023. u 23:20 >> 23:20

SRPSKI teniser Novak Đoković slavio je protiv Karlosa Alkaraza u polufinalu Završnog mastersa u Torinu. Srbinu je za trijumf trebalo samo sat i 40 minuta. Nakon meča Novak je izneo svoje utiske.

ЂОКОВИЋ - АЛКАРАЗ ЈЕ МОЈ НАЈВЕЋИ РИВАЛ: Знам како треба против Синера

Tanjug/AP

Đoković je bio zadovoljan svojom igrom, a jedan trenutak smatrao je prelomnim u prvom setu.

- Najbolji meč na turniru za mene. Došao je u pravom trenutku. Na terenu sam proveo mnogo vremena u prva tri meča, igrao sam ih u tri seta, dosta sam se mučio. Bilo je lepo za promenu pobediti u dva seta mog najvećeg rivala, počeo je Novak Đoković i odgovorio na konstataciju da je lakše nego što se očekivalo dobio Alkaraza.

- Drago mi je da je tako ispalo. To je uvek namera kada izađem na teren, bio je u odličnoj formi. Komforno je pobedio Rubljova i Medvedeva. Imao sam dan pauze što je bilo dovoljno da se spremim., Odigrao sam najbolji meč. Nadam se da će me samopouzdanje poslužiti i sutra.

Potom je detaljnije govorio o meču.

- Nisam znao kako ću se osećati večeras. Osećao sam dobro loptu. Počeo je sa visokim intenzitetom imao je dve brejk lopte u prvom gemu. Karlos uvek daje sve od sebe u ovakvim mečevima. Igra vrlo kvalitetan tenis. Morate da se nosite sa tim, da izdržite početne nalete. Naterao sam ga na 4:3 novim loptama da igra na udarac više. Jako sam zadovoljan svojom igrom. Nadam se da ću sutra ponoviti ovo izdanje, ako ne i bolje.

Pomenuo je i Janika Sinera, domaćeg tenisera koji ga je dobio u grupnoj fazi.

- On igra fantastičan tenis. Igra protiv igrača iz top 10 na visokom nivou. Atmosfera u meču protiv njega bila je naelektrisana. Sutra očekujem još luđu atmosferu. Bio sam u ovakvoj situaciji više puta. Janik je odigrao sjajno ove nedelje. Jedini je dobio četiri meča. Igrali smot neizvestan meč. Dobro je što sam imao meč protiv njega to će mi dozvoliti da se bolje pripremim i znam šta da očekujem. Obojica idemo na titulu. Ja na sedmu, on prvu. Znam šta treba da uradim, nadam se da će moje iskustvo prevagnuti. Moram da igram ovako, možda i bolje, poručio je Novak.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave