SRBINU NIKO NIŠTA NE MOŽE! Novak Đoković i novi domaći zadatak za Karlosa Alkaraza i teniski svet

Novosti online

25. 09. 2023. u 08:29

Novak Đoković je započeo 392. sedmicu na vrhu ATP liste. Fali mu još samo osam nedelja da dođe do magičnog broja 400.

СРБИНУ НИКО НИШТА НЕ МОЖЕ! Новак Ђоковић и нови домаћи задатак за Карлоса Алкараза и тениски свет

Tanjug/AP

Srbin ima 11.795 bodova, dok njegov prvi takmac za vrh ATP liste Karlos Alkaraz ima 8.535 poena. 

I Novak i Španac su odmarali prošle sedmice, tako da nema promene kod njihovih bodova. Nole će pauzu nastaviti do kraja oktobra kada ga čeka prvi turnir posle osvajanja Ju-Es opena. Igraće na mastersu u Parizu koji počinje 30. oktobra. 

Podsećanja radi, Đoković je istakao da mu je do kraja 2023. prioritet osvajanje Dejvis kupa, pa će posle mastersa u Parizu, igrati još samo na Završnom mastersu u Torinu, i na kraju u Malagi, gde će sa reprezentacijom Srbije pokušati da osvoji Salataru.

Sa druge strane, Karlos Alkaraz će do kraja godine igrati na pet turnira  - Peking, Šangaj, Bazel, Pariz i Torino. 

Borba za prvo mesto na listi biće uzbudljiva, ali Novaku, kao što je to već rekao, nije prioritet. Đoković u ovom trenutku ima 3.260 bodova prednosti u odnosu na Alkaraza, ali u narednom periodu brani čak 2.850, dok Španac ne brani ništa. Nole će uskoro izgubiti poene zarađene prošle godine u Astani i Tel Avivu - 750 poena - dok će u Bersiju braniti 600 bodova, a u Torinu 1.500. 

Sa druge strane, Alkaraz je u dosta povoljnijoj situaciji, jer nema šta da brani jer prošle sezone nije igrao posle osvajanja Ju-Es opena zbog povrede. 

Iza dvojca Đoković-Alkaraz, na listi se nalazi Danil Medvedev, a potom ga u prvih deset slede redom: Holger Rune, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Janik Siner, Tejlor Fric, Kasper Rud i Aleksander Zverev. 

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je baš kao i prošle sedmice 37, Miomir Kecmanović je popravio rang za dve pozicije, pa je sada 45, dok je Dušan Lajović pao za dva mesta, i od ovog ponedeljka je 54. Hamad Međedović zauzima 120. mesto na svetu. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!