"IMAO SAM DEČAČKI SAN": Đoković pokorio Ameriku, pa dao najemotivniji intervju...

A. I.

11. 09. 2023. u 02:10 >> 02:11

SRPSKI teniser Novak Đoković šampion je Ju-Es opena 2023. On je u finalu savladao Danila Medvedeva, a nakon meča dao je najemotivniji intervju ikada.

ИМАО САМ ДЕЧАЧКИ САН: Ђоковић покорио Америку, па дао најемотивнији интервју...

Tanjug/AP

Srpski teniser je nakon meča bio pod emocijama, posebno je voditeljka ceremonije apostrofirala da je sustigao rekord do danas neprikosnovene Margaret Kort.

- Ne znam odakle da počnem. Znači mi puno to što sam oborio rekord Margaret Kort. Živim svoj san. Takmičim se na najvišem nivou. Dao je ovaj sport mojoj porodici i meni mnogo. Došli smo iz teške situacije, zemlje okovane ratom. Porodica mi je dala podršku da igram skup sport koji u mojoj zemlji nije bio dostupan svima. Bio je to čudan izbor, niko u mojoj porodici nije igrao tenis, ali vera moje porodice, moje supruge, dece... Svih koji su tu, trofej je vaš koliko i moj, volim vas! To što sam u prilici da pišem istoriju je posebno. Imao sam dečački san da budem šampion i osvojim Vimbldon, to je jedino što sam želeo. Ali kada sam postigao nešto, pojavili su se novi snovi, nisam mogao ni da sanjam da ću imati priliku da stojim ovde i pričam o 24 titule, rekao je Đoković.

Potom je uputio poruku Danilu Medvedevu.

- Danil, izvini zbog rezultata. Nemoj da shvatiš ovo na pogrešan način. Srećna godišnjica tebi i supruzi. Da sam znao, možda rezultat ne bi bio ovakav. Šalu na stranu, Danil je toliko bio dobar prema meni i mom timu još kada je imao 14 godina. Mnogo dobrih stvari ti sledi. Sigurno slede i grend slem titule. Medvedev ima najautentičniju ličnost, proslave, svi tvoji komentari...

Đoković je nakon trijumfa obukao majicu posvećenu legendarnom Kobiju Brajantu.

- Ova majica... Razmišljao sam da mogu da je napravim pre sedam dana, nikome to nisam rekao do pre par dana, kada sam ljude iz tima zamolio da mi pomognu da je napravim. Kobi je bio moj veliki prijatelj. Pričali smo o tom mentalitetu kako se vratiti posle povrede. Bio je čovek na koga sam uvek računao. Pružao mi je podršku, njegova smrt me je mnogo pogodila. Kada je postao legenda Lejkersa nosio je 24,  bio je to simboličan trenutak da ispoštujem sećanje na njega, rekao je Novak.

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!