NOVA SENZACIJA! Sa Ju-Es opena ispao teniser koji ima pobedu nad Novakom Đokovićem u finalu

Novosti online

29. 08. 2023. u 20:44 >> 20:51

Poslednji teniski grend slem u sezoni, Ju-Es open, nastavljen je novim iznenađenjima.

НОВА СЕНЗАЦИЈА! Са Ју-Ес опена испао тенисер који има победу над Новаком Ђоковићем у финалу

EPA-EFE/JASON SZENES

Nakon što je ispao četvrti teniser sveta, Holger Rune, pa onda i Feliks Ože-Alijasim, u utorak je izgubio i 11. sa ATP liste, Karen Hačanov, prošlogodišnji polufinalista ovog turnira.

Rus, koji je jedinu pobedu nad Novakom Đokovićem ima u finalu, i to 2018. na mastersu u Parizu (posle čega je sedam puta izgubio od srpskog asa, ali mu u ovogodišnjem četvrtfinalu Rolan Garosa "uzeo" set) ispao je u prvom kolu grend slema u Njujorku.

I to od autsajdera.

Karen Hačanov na meču protiv Majkla Moa na Ju-Es openu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

Hačanova je, naime, izbacio momak koji na ovom turniru igra zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora: u pitanju je Majkl Mo, Amerikanac koji je 89. na ATP listi.

Mo je senzaciju priredio savladavši ruskog reprezentativca sa 3:0, po setovima 6:2, 6:4, 6:2 i to za dva sata i 21 minut borbe.

Majkl Mo tokom meča sa Karenom Hačanovim na Ju-Es openu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

Njegov naredni rival biće pobednik meča Džon Izner - Fakundo Diaz Akosta.

Za razliku od Hačanova, dva bolje rangirana Rusa od njega ne mogu da se požale: Danil Medvedev je za nestvarno kratko vreme, čak brže i od Novaka Đokovića, prošao u drugo kolo, a Andrej Rubljov je saznao da neće igrati sa Emilom Rusuvorijem.

Finac, 56. na ATP listi, se razboleo i morao da se povuče sa ovog grend slema, pa će Rubljov igrati protiv "srećnog gubitnika" iz kvalifikacija, 119. tenisera sveta, Francuza Artura Kazoa.

Kada igra Novak Đoković?

Novak Đoković i njegov naredni rival, Španac Bernabe Zapata Miraljes (76. teniser sveta), treba da se sastanu u noći između srede i četvrtka po našem, srednjoevropskom vremenu, ali u trenutku pisanja ovog teksta organizatori njujorškog grend slema nisu još saopštili tačan termin tog susreta.

Pomenuti meč, i sve vezano za Ju-Es open - pratite uživo uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)