KO BI OVO OČEKIVAO? Nadalove reči o Đokoviću odzvanjaju Španijom

Novosti online

20. 07. 2023. u 10:12

Posle godina i godina u kojima je Rafael Nadal pronosio slavu Španije kroz svet tenisa, stigao je novi junak te velike sportske sile – Karlos Alkaraz.

КО БИ ОВО ОЧЕКИВАО? Надалове речи о Ђоковићу одзвањају Шпанијом

FOTO: Tanjug/AP

Osvajanjem Vimbldona pobedom nad Novakom Đokovićem u finalu (3:2), Alkaraz je gotovo naprasno postao novi ljubimac nacije, a predviđaju mu se velike stvari, čak i potpuna dominacija svetom tenisa u narednom periodu.

Toni Nadal, Rafin stric, u redovnoj kolumni za El Pais iskazao je divljenje prema Karlosovoj igri na Vimbldonu i takođe izneo ocenu da će Alkaraz biti najveća sila belog sporta u godinama koje slede. Jer, osim Novaka Đokovića, ne vidi ko može da mu se suprotstavi na terenu.

- Sa zadovoljstvom može da nosi medalju koja ga akredituje kao novog člana kluba. Znaće da je sa 20 godina postigao ono što velika većina mladih kada počinje sanja da postigne u nekom trenutku: Da podigne zlatni pehar namenjen šampionu - počeo je Nadal.

Priznaje da je nakon prvog seta očekivao pobedu Đokovića.

- Videli smo ga dekoncentrisanog i mislim da su mnogi od nas mislili da će Srbin dodati još jedan grend slem na svoj već impresivan rekord. Međutim, Španac je odlučio da izbriše sve što se desilo, brzo je završio prvi set i progresivno je uspeo da preokrene situaciju u svoju korist.

Nastavio je u istom ritmu.

- Đoković je pokazao, još jednom, volju da se bori i sjajan kvalitet tenisa. Iako je 16 godina stariji od protivnika i uprkos tome što je bio u nepovoljnoj situaciji, produžio je meč i podigao svoj nivo, prilagodio udarce i sprečio je Karlosa da završi finale, a da sebi ne da poslednju šansu u finalnom setu.

Veruje da će Alkaraz tek da blista.

- Iskreno, ne vidim aktivnog igrača, sa izuzetkom Đokovića, sposobnog da zaustavi Karlosov neverovatan uspon. Đoković nema još puno godina i mislim da će španski navijači imati prilika da uživaju u još dosta mečeva i da slave puno pobeda u hladnim i toplim nedeljama - zaključio je Nadal.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)